ustanove da budu uređene po najvišim standardima

Kontić: Obezbijediti dodatna sredstva za nikšićke vrtiće

Kandidatkinja za odbornicu sa liste “SDP – Srcem za Nikšić” poručila da se snaga zajednice mjeri po tome na koji način se brine o najmlađima i najstarijima

1620 pregleda 4 komentar(a)
Kontić, Foto: SDP
Kontić, Foto: SDP

Kandidatkinja za odbornicu sa liste “SDP – Srcem za Nikšić” Milica Kontić kazala je da se za vrtiće u Nikšiću moraju obezbijediti dodatna sredstva kako bi te ustanove bile uređene po najvišim standardima, a da Opština iz budžeta treba da izdvaja sredstva za opremanje učionica, dvorišta, ali i dječjih igrališta gdje god je to moguće.

"Tako će naši najmlađi sugrađani i njihovi roditelji suštinski osjetiti da se vodi briga o njima i njihovim potrebama", rekla je Kontić, poručivši da se snaga zajednice mjeri po tome na koji način se brine o najmlađima i najstarijima.

"Nikšićki vrtići su iz godine u godinu sve puniji na zadovoljstvo i roditelja i djece, tako da danas preko 2.300 naših najmlađih sugrađana pohađa jedan od 25 vrtića, ili grupa pri osnovnim školama. Smatramo da sličnu priliku trebaju imati sva djeca na području naše Opštine kao najveće u Crnoj Gori i SDP će unaprijediti program osposobljavanja i opremanja prostora u mjesnim centrima, tako da u naredne četiri godine nijedno dijete ne ostane uskraćeno za mogućnost predškolskog obrazovanja", navodi se u saopštenju.

Kontić je kazala da takođe ima potrebe za otvaranjem još jednog većeg objekta u širem gradskom centru.

"Time ćemo kao društvo pokazati suštinsku brigu za najmlađe a kao zajednica da će djeca iz udaljenih krajeva Nikšića imati jednake šanse kao i njihovi vršnjaci iz centra grada", zaključila je kandidatkinja za odbornicu sa liste “SDP – Srcem za Nikšić”.

Preporučujemo za Vas