Abazović: Samo uz određenu dozu žrtve možemo pomoći Crnoj Gori

Potpredsjednik Vlade pomoćnicimadirektora Uprace policije poručio da je jedina njihova obaveza da djeluju profesionalno, efikasno i u skladu sa zakonom

6112 pregleda 13 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da su ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i on pomoćnicima direktora Uprave policije na sastanku saopštili da nemaju nikakvu obavezu ni prema kome, osim prema Ustavu i zakonima Crne Gore.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, kazao da je zadovoljan pomoćnicima koje je odabrao direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Naveo je i da pozicija pomoćnika direktora Uprave policije sa sobom nosi veliku odgovornost i da oni treba da se oslobode bilo kakvih političkih, porodičnih ili kumovskih uticaja.

"Jedina vaša obaveza je da djelujete profesionalno, efikasno i u skladu sa zakonom", kazao je Abazović.

Potpredsjednik Vlade je, kako je navedeno iz njegovog kabineta, rekao da pomoćnici direktora Uprave policije treba da odaberu svoje timove u kojima će biti ljudi koji su im od najvećeg povjerenja i koji će da stanu iza svojih rezultata.

Abazović je saopštio da se jedino tako može da doći do krajnjeg cilja, a to je vraćanje povjerenja u integritet Uprave policije i svakog službenika pojedinačno.

"To će značiti mnogo bolje rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala".

Abazović je je kazao da iako su to odgovorne funkcije koje sa sobom nose pritisak, kako lični tako i na članove njihovih porodica, "jedino uz određenu dozu žrtve svi zajedno možemo pomoći Crnoj Gori".

"Na kraju će osjećaj da ste uradili nešto časno i profesionalno za sebe i svoju zemlju nadmašiti sve one svakodnevne pritiske nad članovima Uprave policije", zaključio je Abazović.

Bonus video: