Popović: Pejović ucjenjuje radnike da ga podrže

"Institucije sistema su dužne da odlučno, dosljedno i odgovorno primjene zakon kako bi se stalo na put pritiscima i otvorenom kršenju zakona ove države", navela je ona u svom saopštenju

10781 pregleda 44 reakcija 40 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Potpredsjednica Demokrata Zdenka Popović osudila je pritisak na radnike Kombinata aluminijuma i zatražila od nadležnih državnih organa da hitno preduzmu mjere iz svoje nadležnost.

"Upravo sam dobila takvu izjavu koja danas kruži od radnika do radnika i od kojih se traži da je potpišu suprotno njihovoj volji, pa istu prezentujem javnosti", kazala je ona.

Navela je da se taj pritisak sprovodi po nalogu Veselina Pejovića, te da je naložio svim rukovodiocima da "praktično natjeraju zaposlene da potpišu tipsku izjavu podrške njemu i kompaniji Uniprom"

Popović smatra da nijedan pojedinac ne smije biti jači od države Crne Gore, te i da niko nema pravo da ograničava ili ugrožava prava radnika.

"Institucije sistema su dužne da odlučno, dosljedno i odgovorno primjene zakon kako bi se stalo na put pritiscima i otvorenom kršenju zakona ove države", navela je ona u svom saopštenju.

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović je takođe pozvao nadležne organe da ispitaju poslove vlasnika Uniprom KAP-a Veselina Pejovića.

On je na svom Tviter nalogu napisao da je Pejović "umislio da može biti jači od države i ucjenjivati je"

Martinović je napisao da je Pejovića potrebno "hitno procesuirati, a da država raskine sve ugovore sa njim"

Bonus video: