VIDEO: Uhvaćen na djelu dok ucjenjuje kandidata, pogledajte reakciju

Kamera se potom okreće ka žrtvi takvog, partijskog zapošljavanja. Ali, na iznenađenje i poslodavaca i gledalaca, umjesto ko zna koje po redu žrtve ko zna koliko puta već oprobanog mehanizma pri zapošljavanju, pred njima i nama, pojavljuje se lik u kojem ćete prepoznati

84754 pregleda 62 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Kampanja izborne liste „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“ nastavila je tamo gdje su stale kampanje koalicija „Mir je naša nacija“, „Budva je naša nacija“, „Kotor je naša nacija“ pred Parlamentarne i Lokalne izbore od 30. avgusta 2020. godine.

Spotovima kakvi nisu viđeni u kampanji neke političke partije, a sa kojima su ove koalicije izašle pred izbore 2020. godine stvorena su visoka očekivanja i što se tiče kampanje za lokalne izbore u Nikšiću.

U muzičkom dijelu, po ocjeni kompletne javnosti, kampanja koju sprovodi lista „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“ premašila je očekivanja kreiravši himnu Nikšiću koja tek diskretno, stihom koji sadrži naziv koalicije, upućuje na to da je riječ o himni koja je namijenjena jednoj političkoj kampanji.

Sinoć se na društvenim mrežama zavrtio i novi spot liste „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“.

Taj spot gledaoce suočava sa situacijom i te kako poznatom u Crnoj Gori, kroz koju su prošli mnogi građani prilikom razgovora za posao, pod uslovom da su uopšte dotle mogli doći u sistemu koji je doskora vladao u Crnoj Gori.

Glumci su učinili da scena bude sasvim autentična: poslodavac od početnog retoričkog pitanja – „znate kako“, preko propratnih grimasa koje pravi i zavjereničkog osmjeha na kraju u potpunosti je vjerodostojno dočarao tipizirani lik poslodavca pod upravom DPS-a.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

Rečenica „za ovu poziciju vam je potrebna naša partijska knjižica“ je sabirno mjesto svega što su građani Nikšića i Crne Gore doživljavali pri pokušajima da se zaposle, tako da će lik koji je u spotu izgovara u svijesti građana koji budu odgledali ovaj spot poprimiti na stotine lica sličnih likova iz stvarnosti sa kojima ste imali priliku da se sretnete. Naravno, apostrofirano je nezaobilazno umijeće „žmurenja kada zatreba“ u istoj replici.

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

Takvo stanje je, razumije se, žalosno, ali novi spot liste „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“ nalazi način da otkrije i njegovu smiješnu stranu. Komični su likovi koji na ovakva upozorenja glavnog negativca primjećuje se – već prilično uvježbano – klimaju glavom na njegove riječi što upućuje na odsustvo bilo kakvog impulsa otpora nepravdi i navodi gledaoca na pitanje: koliko puta je neophodno ponoviti taj pokret da bi se, na kraju, neko tako izvještio u tome da izgleda kao da u potpunosti razumije ono na šta se klimanje glavom odnosi?

Demokratska Crna Gora
foto: Demokratska Crna Gora

Kamera se potom okreće ka žrtvi takvog, partijskog zapošljavanja.

Ali, na iznenađenje i poslodavaca i gledalaca, umjesto ko zna koje po redu žrtve ko zna koliko puta već oprobanog mehanizma pri zapošljavanju, pred njima i nama, pojavljuje se lik u kojem ćete prepoznati nosioca liste „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“ – Moma Koprivicu.

On će lupiti šakom o sto i poslati im poruku u ime svih građana Nikšića koji su, zbog takvog ponašanja, trpjeli svih ovih godina i decenija