Davidović: Vučić iza atentata na mene i Joanikija, DPS i DF zajedno ruše Krivokapića

Lider Narodnog pokreta kazao da je cilj predsjednika Srbije da "zacari među svim Srbima"

78786 pregleda 1362 reakcija 170 komentar(a)
Sa presa, Foto: Svetlana Mandić
Sa presa, Foto: Svetlana Mandić

Lokalni izbori u Nikšiću, prema riječima Miodraga Dake Davidovića, lidera Narodnog pokreta, ne mogu biti regularni, kao i da iza atentata na njega i Joanikija, koji se dogodio u decembru 2019. godine stoji Aleksandar Vučić.

„Atentat na mene i Joanikija je izvela grupa koja je izvršila, prema srpskoj štampi, mnoga nedjela. To je grupa uzrok mnogih nesreća, a luda je glavni organizator svih pogibija. On se zove Aleksandar Vučić. Istu noć kada je bio atentat rekao sam da me izvršioci ne zanimaju, da ću sa njima piti kafu. Mene interesuju nalogodavci. Jedan od nalogodavaca po tvrđenju uhapšenih ljudi, koji su njegovi pajtosi, su sve ovo priznali. Koliko je još bilo nalogodavaca vrlo brzo ćemo saopštiti“, tvrdi Davidović.

Zbog toga je, kazao je čelnik Narodnog pokreta, Vučić napisao 853 pamfleta i angažovao 467 botova, dovezao tri šlepera „najogavnijih postera preko ilegalnih prelaza“ i pokazao se “kao najveći drumski razbojnik“.

„Pošto je unio zlu krv među kosovske Srbe i uveo u najveću moguću pogibiju, prešao je na Republiku Srpsku. Tamo je do krvi zavadio Stanivukovića, Šarovića i Ivanića, sa predsjednikom Dodikom. Ostala je tom zlotvoru da zavadi nas Srbe u Crnoj Gori“, optužio je Davidović i dodao da je cilj Vučića da „zacari među svim Srbima“.

Tvrdi da je „Neksanu“ „oteta“ građevinska dozvola i da je to uradio Goran Vesić i da je Vučiću glavna tema na Odboru SNS-a bila - kako uništiti Narodni pokret.

„Jedina slobodna oaza u čitavoj opštini i Crnoj Gori je Narodni pokret.sve su ostalo sluge i tuge koje čekaju da im neko kaže 'Postupi po naređenju'. Mala je ova zemlja – svi sve znamo, a mi jedini imamo Isusa Hrista iznad sebe, tvorca kome smo spremni vjerno da služimo. Narodni pokret su krstili episkopi, a znak su nacrtali monasi.ova država nije država. Ovo je protektorat. Izbori nijesu i ne mogu biti regularni. Da bi država bila država ona bi zabranila ovoliko miješanje i ovoliki haos koji se u bestidnoj kampanji vodi protiv mene i Narodnog pokreta“, kazao je Davidović.

Tu kampanju vodi, kako je kazao, Aleksandar Vučić.

„Zamislite članove Agencije za medije iz DPS-a su glasali da se ova kampanja nastavi a kukaju kako im državu uništi Srbija. Velika koalicija DPS-a i Demokratskog fronta, zajedno ruši Krivokapića. To su svačije sluge i tuge, samo je pitanje cijene za koju će se to raditi“, tvrdi Davidović.

Ako se nastavi, kako je kazao, miješanje Vučića, mi nećemo poštovati izbornu šutnju nego ćemo doći i protestovati na novom trgu Svetog Vasilija Ostroškog i u subotu i u nedjelju i svaki naredni dan.

„Ovaj bezobrazluk ili se mora zaustaviti ili ćemo mi voditi kampanju na naš način“, poručio je Davidović.

Bonus video: