"bio je lider sa vizijom"

Đukanović uputio telegram saučešća Bošnjačkoj stranci povodom smrti Husovića

"Podd njegovim mudrim vođstvom vaša partija je doživjela blistave uspjehe na crnogorskoj i evropskoj političkoj sceni, i postala važan faktor obnove nezavisnosti i modernog razvoja Crne Gore. Svi ćemo osjećati veliku prazninu zbog Rafetovog preranog odlaska"

8965 pregleda 6 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović uputio je telegram saučešća Bošnjačkoj stranci povodom smrti njenog predsjednika Rafeta Husovića.

"Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg dugogodišnjeg predsjednika Stranke, mog prijatelja, Rafeta Husovića. Tim povodom u ime Demokratske partije socijalista i u svoje ime upućujem vam izraze najdubljeg saučešća. Pod njegovim mudrim vođstvom vaša partija je doživjela blistave uspjehe na crnogorskoj i evropskoj političkoj sceni, i postala važan faktor obnove nezavisnosti i modernog razvoja Crne Gore. Svi ćemo osjećati veliku prazninu zbog Rafetovog preranog odlaska", naveo je Đukanović u telegramu.

Kazao je i da je Husović kao lider s vizijom davao veoma značajan doprinos koalicionom povjerenju i saradnji partija.

"Isto tako, i s političkog i državnog nivoa, dao je snažan pečat učvršćivanju međunacionalnog sklada i izgradnji građanskog crnogorskog društva, ravnomjernijem regionalnom razvoju zemlje i ostvarenju njenih strateških evropskih i evroatlantskih ciljeva. Rafet je svojim djelovanjem, i svojim životom zaslužio poštovanje pripadnika svih naroda u Crnoj Gori, i trajno mjesto u našoj novijoj istoriji. I njegovo djelo nas obavezuje na kontinuitet međusobnog uvažavanja i saradnje naših partija u ovim teškim vremenima, na dobro svih građana Crne Gore, kojoj je bio do kraja privržen. Nek' je vječna slava i hvala Rafetu Husoviću”, navodi se u telegramu Đukanovića.

Preporučujemo za Vas