Abazović pozvao građane Sjeverne Makedonije da ljetuju u Crnoj Gori

"Abazović i Grubi su se usaglasili da je u prethodnom periodu bila bolja regionalna saradnja, danas bi zemlje na Zapadnom Balkanu bile uspješnije u nabavci vakcina"

8043 pregleda 32 reakcija 14 komentar(a)
Grubi i Abazović, Foto: gov.me
Grubi i Abazović, Foto: gov.me

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović pozvao je građane Sjeverne Makedonije da ljetuju u Crnoj Gori.

On se danas sastao sa prvim potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije i ministrom za politički sistem i odnose među zajednicama gospodinom Artanom Grubijem.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju izvanredne odnose i da su oni primjer svim drugim zemljama.

"Potpredsjednik Abazović je prvog potpredsjednika Grubija upoznao sa idejom o uspostavljanju „Zelenog koridora" koji bi značajno doprinio ekonomiji tokom tuzističke sezone. U tom smislu, potpredsjednik Abazović je iskoristio priliku da pozove turiste iz Sjeverne Makedonije da tokom ljetnjih mjeseci borave u Crnoj Gori, naglašavajući značaj koji turizam ima za crnogorsku ekonomiju", navodi se u saopštenju.

Prvi potpredsjednik Vlade RSM Artan Grubi, kako se dodaje, zahvalio je Abazoviću i Crnoj Gori na podršci tokom pristupanja te zemlje NATO savezu, kao i podršci u evropskim integracijama.

"Prvi potpredsjednik Grubi je kazao da Crna Gora i Republika Sjeverna Makedonija imaju prostora za poboljašanje ekonomske saradnje i da u tom smislu Vlade dvije zemlje treba da organizuju zajedničku sjednicu Vlade Crne Gore i RSM. Na sastanku je bilo riječi i o procesu vakcinacije i stanjem sa koronom u regionu, s obzirom na to da dvije zemlje imaju slične probleme u ovom trenutku. Abazović i Grubi su se usaglasili da je u prethodnom periodu bila bolja regionalna saradnja, danas bi zemlje na Zapadnom Balkanu bile uspješnije u nabavci vakcina", navodi se saopštenju.

Bonus video: