DPS: Vladin tim vodi računa da sve bude podređeno izborima

Iz DPS-a su kazali da bi bilo zanimljivo da javnost zna zašto se u Crnu Goru može nesmetano ući iz Trebinja, a ne može iz Dubrovnika

6213 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović bez ikakvog je autoriteta u Vladi, dok pristaje da joj parlamentarna većina i sponzori iz susjedstva dodjeljuju ulogu šefa izbornog štaba prosrpskih partija na nikšićkim izborima, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te stranke su kazali da ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, koji zvanično priznaje međunarodnim partnerima da je zdravstveni sistem pred pucanjem i apeluje kod zemalja Evropske unije i NATO-a za pomoć, bolje zna pravo stanje nego njegova koleginica iz ministarstva zdravlja i direktorka Kliničkog centra, koja ga demantuje.

Kako su kazali iz DPS-a, ono što znaju stranci, pokušava se sakriti od domaće javnosti, kao da građani ne vide da iz dana u dan raste broj mrtvih i zaraženih koronavirusom.

„Ali, to očigledno ne tangira Vladin tim za borbu protiv Covid-19. Oni su osiono priprijetili u vladinu kameru, bez prisustva novinara, šta smijemo, a šta ne smijemo da radimo", kaže se u saopštenju DPS-a.

Navodi se da Vladin tim za borbu protiv Covid-19 pažljivo vodi računa da sve bude podređeno predstojećim izborima u Nikšiću, i da se slučajno ne desi zatvaranje granice prema Srbiji i Republici Srpskoj.

Iz DPS-a su kazali da bi bilo zanimljivo da javnost zna zašto se u Crnu Goru može nesmetano ući iz Trebinja, a ne može iz Dubrovnika.

„I zašto građani iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Kosova, bez obzira imaju li koronu ili ne, mogu obilaziti svu Crnu Goru, dok mi živimo u zaključanim gradovima", dodaje se u saopštenju te partije.

Bonus video: