Nikolić: Građanski, evropski, antifašistički sistem vrijednosti ne smije imati alternativu

"Posebno treba prepoznati i kazniti one koji su deklarativno za građansku priču, a stavili su je po strani zarad sitnih partijskih interesa"

6508 pregleda 10 komentar(a)
Željko Nikolić, Foto: SDP
Željko Nikolić, Foto: SDP

Nosioc liste "SDP - Srcem za Nikšić" Željko Nikolić saopštio je da su teško neki izbori od uvođenja višestranačja "imali ovoliki značaj" kao loklani izbori u Nikšiću 14. marta.

"Ne pamti se toliko interesovanje susjeda za izbore koji bi po karakteru trebalo da budu lokalni, a suštinski opredjeljuju dalji put i pravac crnogorskog društva. Znaće Nikšić, kao što je znao 2005. godine, otvoriti vrata i pohrliti u nezavisnost, da ta ista vrata 14. marta zatvori nacionalizmu i šovinizmu i tihom potiranju crnogorskog identiteta. Posebno treba prepoznati i kazniti one koji su deklarativno za građansku priču, a stavili su je po strani zarad sitnih partijskih interesa. Njihovo ćutanje najbolje govori o izdaji vlastitih programa i principa koji služe samo za dnevno-političke svrhe", naveo je Nikolić.

Dodao je da je Nikšić "uvijek odisao duhom urbane sredine, građanske, slobodarske i čojske".

"Takav Nikšić neće dozvoliti da se njegova sudbina kreira daleko van granica vlastite države. Nikada se nije mirio sa sluganstvom tuđih interesa, o tome najbolje govore njegovi slobodari. Sjetiće se Nikšićani Šćepana Mijuškovića i Nikodina Janjuševića, braće Vučinić, koji su se u različitim vremenima i sa različitim ideologijama izborili, između ostalog i da Nikšić ne bude ničija marioneta, a njihova Crna Gora ne bude obespravljena i razdržavljena. Izbor 14. marta je lak, jer građanski, evropski, antifašistički sistem vrijednosti ne smije imati alternativu u nikakvim svetovima koji bi da nas vrate u ružnu prošlost", naveo je Nikolić.

Bonus video: