"popustila pod našim pritiskom"

DPS Podgorica: Bratić naprasno odlučila da podrži podizanje spomenika Jeleni Petrović Savoja

"Ovaj potez ministarke Bratić učvrstio nas je u uvjerenju da ni stotine sličnih kadrovskih rješenja ne može poništiti milenijumsko trajanje Crne Gore"

9248 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Odbor Demokratske partije socijalista Glavnog grada saopštio je da je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić "naprasno odlučila da podrži podizanje spomenika crnogorskoj princezi i italijanskoj kraljici Jeleni Petrović Savoja".

"Podsjećamo javnost da je razlog povlačenja materijala sa Dnevnog reda Skupštine Glavnog grada, koji se odnosio na podizanje spomenika, bio upravo taj da ministarstvo kojim Bratić upravlja nije poslalo saglasnost za taj čin, što je nezaobilazan korak u poštovanju zakonske procedure. Time je ne samo direktno opstruiran rad lokalnog parlamenta, već je i direktno udareno na crnogorski nacionalni identitet", navodi se u saopštenju Odbora DPS Glavnog grada.

Dodaju da njihovi odbornici "nijesu ćutali", već da su "pravim imenom na sjednici Skupštine nazvali ovakav odnos resornog ministarstva i Vlade prema Podgorici i crnogorskoj kulturi".

"Ministarka Bratić se brže-bolje dosjetila kako da nam "doaka" ali i pokuša da sanira političku štetu koju je izazvala "radom" . Odlučila je da podrži inicijativu podizanja spomen-obilježja. Ovaj potez ministarke Bratić učvrstio nas je u uvjerenju da ni stotine sličnih kadrovskih rješenja ne može poništiti milenijumsko trajanje Crne Gore. Neophodno je, međutim, da Crnogorke i Crnogorci hrabro zastupaju svoje nacionalne interese. Dokaz za ovu tvrdnju je upravo saopštenje ministarke Bratić, koja je otkrila i fobiju od rezultata nikšićkih lokalnih izbora. Poručujemo crnogorskoj javnosti da će DPS i građanke i građani Nikšića pomoći da se ostvare slutnje ministarke Bratić i njenih partijskih drugova, koji su i definitivno zakasnili sa pokušajem da sačuvaju vlast pribjegavanjem metodama manjeg otpora", zaključuje se u saopštenju Odbora DPS Glavnog grada.

Preporučujemo za Vas