Kabinet Đukanovića: Umjesto komentarisanja reakcija navešćemo nekoliko citata iz izjava Atanasija Jevtića

"Ovo su samo isječci iz dugogodišnjeg javnog oglašavanja vladike Atanasija, koji je za premijera Crne Gore jedan od vrhunskih intelektualaca i najvećih duhovnika 20. i 21.vijeka"

42574 pregleda 144 reakcija 143 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Kabinet predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića reagovao je na navode premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojko Spajića.

U reagovanju Kabineta predsjednika se navodi da su na Tvit Đukanovića, u kojem je iznio stav o nedavnom odlasku Krivokapića i članova Vlade na sahranu Atanasija Jevtića u Trebinje u vrijeme pandemije, i njegovo jučerašnje potenciranje svog prava na privatnost kao vjernika, i opasku na tvrdnju premijera da ove vlade ne bi bilo da se nije zadužila prvog dana 750 miliona eura, "reagovali iz Mitropolije e-mailom na adresu Kabineta Predsjednika, a javno i predsjednik Vlade i njegov ministar finansija".

Dodaju da će umjesto komentarisanja tih reakcija "za sada" navesti samo nekoliko citata iz izjava Atanasija Jevtića.

"U čiju odbranu bezrezervno staje Mitropolija Crnogorsko Primorska, koga žale crnogorski premijer i njegova Vlada, pa neka javnost sudi:

-".... Ovaj rat je bio odbrambeni i junački što se tiče Republike Srpske...Bolje rat nego mir koji nas odvaja od Boga: mir koji nas odvaja od Boga je lažni mir"/1992./

-"Gospodine Đukanoviću, kad je postala ta čuvena nacija? Vas je kao naciju stvorio Lenjin, taj Jevrejin, nažalost...Nismo ništa 1918. mogli da im uzmemo, jer nisu ni postojali kao nacija..."/januar 2020./"

- "Ima ljudi s neprijatnim znojem, šta da radite, jadni muslimani pošto jedu loj. Znate šta se desilo u selu Brdarici? Čovek je bio dobar, svraćao ljude kući, putnike.. Jedno jutro svratio dvojicu... žena čista, posluženje, ali uzrujala se, jao, oprostite, čistila sam, oprostite što mi smrdi... Otišli oni i čovek će: ludo jedna, oni smrde, a ne soba. Bili muslimani, ona jadna nije znala" (2004.)

-"Nemojte nas ljutiti, jer možemo uzeti ćivot Svetog Vasilija Ostroškog i prenijeti ga u Hercegovinu, u njegovo rodno mjesto"/april 2020./", navodi se u reagovanju Kabineta predsjednika.

Ističu da su ovo "samo isječci iz dugogodišnjeg javnog oglašavanja vladike Atanasija, koji je za premijera Crne Gore jedan od vrhunskih intelektualaca i najvećih duhovnika 20. i 21.vijeka".

"Maliciozna, populistička izjava ministra finansija je, kao i obično, neutemeljena izmišljotina", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: