Kovačević: Niko nije pretučen, pokušavaju se proizvesti tenzije

Objasnio je da nije bilo otimanja biračkog materijala, već da je član Biračkog odbora iz opozicije premjestio kutiju u svoj automobil i tražio da zajedno idu da bi se realizovalo glasanje putem pisma, ali da je to odbijeno

45352 pregleda 766 reakcija 5 komentar(a)
Kovačević, Foto: Za budućnost Nikšića
Kovačević, Foto: Za budućnost Nikšića

Nosilac liste "Za budućnost Nikšića" Marko Kovačević kazao je da na biračkom mjestu 118 Dragova Luka došlo do problema kada Birački odbor nije dozvolio predstavnicima opozicije da zajedno ponesu glasačku kutiju za glasanje putem pisma.

Kovačević je rekao da je opoziciji rečeno da mogu da ih prate kolima i da je isti problem bio i na drugim biračkim mjestima.

On je naveo da je otišao tamo jer je bilo tenzija i okupljeni su branili automobilu da krene bez predstavnika opozicije.

Tvrdi da je ušao i razgovarao sa članovima Biračkog odbora i da su mu oni rekli da je to u skladu sa mišljenjem Opštinske izborne komisije, iako je mišljenje OIK da treba da idu i dva predstavnika opozicije.

"Ubrzo je došla policija, čuli smo navode Demokratske partije socijalista koja pokušava da proizvede tenzije. Tamo niko nije bio pretučen, niko nije ušao nasilno. Razgovarao sam sa načelnikom CB i on je rekao da će demantovati navode DPS", ističe Kovačević.

Objasnio je da nije bilo otimanja biračkog materijala, već da je član Biračkog odbora iz opozicije premjestio kutiju u svoj automobil i tražio da zajedno idu da bi se realizovalo glasanje putem pisma, ali da je to odbijeno.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Nikšić je saopštio da je u nikšićkom naselju Dragova Luka došlo do nasilnog upada na biračko mjesto br 118 od strane Kovačevića, da je otet birački materijal, jedna osoba pretučena, a birački odbor spriječen da izađe na teren.

Bonus video: