SD: Kankaraš nije imao potpune informacije o incidentu

Iz nikšićkog SD-a navode i da je presretnuta I.S, članica biračkog odbora sa biračkog mjesta u Dragovoj Luci, te da joj je oteta kutija za glasanje putem pisma

9387 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Nikšićki odbor Socijaldemokrata saopštio je da su pripadnici koalicije Za budućnost Nikšića, predvođeni nosiocem liste Markom Kovačevićem, upali na biračko mjesto broj 118 u Dragovoj Luci, a da su njihove pristalice van biračkog mjesta, kako tvrde, fizički napale člana biračkog odbora U.T. (18) i da su mu sa lica skinuli masku.

Navode i da je presretnuta I.S, članica biračkog odbora sa istog biračkog mjesta, te da joj je oteta kutija za glasanje putem pisma.

"Povodom incidenta koji se desio na biračkom mjestu broj 118, izjava predsjednika biračkog odbora, Vladana Kankaraša, zlonamjerno je uzeta imajući u vidu da se on za vrijeme incidenta nije nalazio na biračkom mjestu. Stoga, iako je predsjednik biračkog odbora, nije imao potpune informacije o navedenom incidentu", navodi se u nepotpisanom saopštenju.

Pozvali su građane da na dostojanstven način ostvare svoje biračko pravo.

Incident koji se dogodio na biračkom mjestu Dragova Luka tokom lokalnih izbora u Nikšiću podigao je nakratko tenzije u tom gradu, jer je Demokratska partija socijalista tvrdila da je jedna osoba pretučena.

To je demantovao čak i šef Biračkog odbora ispred koalicije Evropski tim za Nikšić u kojoj je DPS Vladan Kankaraš, a potom i Uprava policije.

Kankaraš je novinarima rekao da je došlo do prekida glasanja i da nije bio tu u tom trenutku.

"Nije niko pretučen, nastavljeno je glasanje. Izborni materijal je otiman van biračkog mjesta... Sve je urađeno u skladu sa zakonom", saopštio je Kankaraš.

Bonus video: