"bićemo politički akter u Crnoj Gori"

SDP: Čestitamo konkurentima, obećavamo URA da njihov glavni cilj, naš politički nestanak, neće ostvariti

"SDP-ov izborni rezultat koji je slabiji za 0,2 odsto u odnosu na parlamentarne izbore pokazuje da smo sačuvali svoje biračko tijelo u Nikšiću u veoma polarizovanom političkom ambijentu"

18321 pregleda 98 reakcija 96 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemorkatska partija (SDP) čestitala je političkim konkurentima koji su dobili mandate na lokalnim izborima u Nikšiću.

U saopštenju SDP-a se navodfi da su neki rezultati "ostvareni uz nedopustivo miješanje iz drugih država ili crkve, kupovinu glasova i zloupotrebu državnih resursa".

"Zahvaljujemo se glasačima, kandidatima za odbornike i opštinskom odboru Socijaldemokratske partije koji su srcem ušli u izbornu trku. Njihov predani rad nije donio očekivani rezultat ali to nas ne obeshrabruje. SDP-ov izborni rezultat koji je slabiji za 0,2 odsto u odnosu na parlamentarne izbore pokazuje da smo sačuvali svoje biračko tijelo u Nikšiću u veoma polarizovanom političkom ambijentu u kojem, jasno je, nije bilo uslova za demokratsku izbornu utakmicu", navodi se u saopštenju SDP-a.

Dodaju da "jačanje snaga koji ne žele građansku, socijalno prevednu i demokratsku Crnu Goru", im daje "još više motiva da nastavimo da se borimo za ove ciljeve".

"Takođe, obećavamo URI i njenom predsjedniku, koji je odmah poslije izbora u septembru, a i sinoć obznanio svoj glavni politički cilj – nestanak SDP, da ga nije i neće ostvariti. Bićemo tu da ukažemo na svaku njihovu grešku i manipulaciju. U tome nam pomažu i ovakvim izjavama, a vrijeme je pokazalo a tek će pokazati prave namjere i efekte politike svih aktera na političkoj sceni", navodi se u saopštenju.

Poručuju da SDP "jeste i biće politički akter u Crnoj Gori".

"Trideset godina sa raznih strana pokušavaju da lome našu partiju i veći i jači, pa im nije uspjelo. Danas smo još uvjereniji da nema građanskog društva, reformske državotvorne politike, nacionalne i vjerske ravnopravnosti i socijalne pravde bez partija koje to iskreno baštine kao što to čini SDP pune tri decenije svog postojanja", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Prema podacima CEMI-ja koalicija koju predvodi DPS "Evropski tim za Nikšić" je na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, na lokalnim izborina u Nikšiću osvojila 18 mandata, koalicija "Za budućnost Nikšića" 11, "Mir je naša nacija" 10, "Crno na bijelo" i "Narodni pokret" po jedan.

Povezani članci

15. Mart 2021.

DPS pao, Vučić nije prošao

SDP je ostao ispod cenzusa sa 2,7 odsto glasova.

Preporučujemo za Vas