TRODNEVNA POSJETA

Abazović u Briselu, sastaće se sa Varheljijem, Borelom, Bilčikom, Jurovom...

"Svoju prvu radnu posjetu Briselu, Abazović će iskoristiti za afirmaciju jasnog opredjeljenja Vlade na putu evropskih integracija Crne Gore i odlučne posvećenosti ispunjavanju obaveza iz evropske agende, kao i spremnosti za jačanje doprinosa Crne Gore NATO-u"

9436 pregleda 36 reakcija 26 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović boraviće od utorka u trodnevnoj radnoj posjeti Briselu, gdje će imati susrete sa najvišim zvaničnicima NATO i EU.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednik Vlade, Abazović će se u utorak sastati sa zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mirčom Đoanom, kao i sa drugim visokim zvaničnicima Alijanse i predstavnicima država članica.

Potpredsjednik Vlade, kako je najavljeno, u srijedu, će imati istupanje pred evroposlanicima u Odboru za vanjske poslove u Evropskom parlamentu (AFET), kao i odvojene susrete sa predsjednikom Odbora za vanjske poslove (AFET) u Evropskom parlamentu, Dejvidom Mekalisterom, izvjestiocem Evropskom parlamenta za Crnu Goru, Toninom Piculom, kao i kopredsjedavajućim Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) u Evropskom parlamentu, Vladimirom Bilčikom.

Navodi se da će Abazović razgovarati sa evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku, Oliverom Varheljijem, Visokim predstavnikom EU Žozefom Borelom, evropskim komesarom za životnu sredinu, okeane i ribarstvo, kao i specijalnim predstavnikom Evropske unije za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.

U četvrtak, 18. marta, Abazović će imati susret sa potpredsjednicom Evropske komisije za vrijednosti i transparentnost, Verom Jurovom, kao i sastanak sa ambasadorima Kvinte.

"Svoju prvu radnu posjetu Briselu, Abazović će iskoristiti za afirmaciju jasnog opredjeljenja Vlade na putu evropskih integracija Crne Gore i odlučne posvećenosti ispunjavanju obaveza iz evropske agende, kao i spremnosti za jačanje doprinosa Crne Gore NATO-u", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas