Knežević: Krivokapić da razgovara sa onima koji su ga podržali

"Nakon nikšićkih izbora, na kojima je njegova stranka u koaliciji sa strankom Alekse Bečića osvojila dva mandata, Krivokapić više nije vanstranačka ličnost i sada bi trebalo da se ponaša po utvrđenim demokratskim pravilima i standardima", poručio je Knežević

11201 pregleda 44 reakcija 42 komentar(a)
Knežević, Foto: Luka Zeković
Knežević, Foto: Luka Zeković

Kriza vlasti i nesklad između predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i Demokratskog fronta (DF), kao predstavnika najveće vladajuće koalicije, kojoj je nosilac liste na poslednjim parlamentarnim izborima bio premijer, može se riješiti jedino razgovorima, a ne međusobnim napadima.

To je poručio jedan od lidera DF-a i predsjednik Demokratske narodne partije i Milan Knežević.

On je rekao za „Dan“ da je razgovor najbolji model za izlazak iz krize, ali „ne razgovor premijera sa ambasadorima, već sa onima koji su ga birali i postavili na tako važnu funkciju“.

Knežević smatra da je odgovornost za izlazak iz palamentarne i krize u Vladi isključivo na premijeru.

"Nakon nikšićkih izbora, na kojima je njegova stranka u koaliciji sa strankom Alekse Bečića osvojila dva mandata, Krivokapić više nije vanstranačka ličnost i sada bi trebalo da se ponaša po utvrđenim demokratskim pravilima i standardima", poručio je Knežević.

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović smatra da je potpuno legitimno da poslanici većine kritikuju i koriguju poteze Vlade.

Kako je istakao, nova većina je to već demonstrirala veoma jasno glasajući za kontrolna i konsultativna saslušanja više ministara, vicepremijera, direktora

Lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković rekao je da su svi jedni o drugima već isuviše rekli i da treba misliti na građane koji žele djela, a ne riječi.

On je apelovao na sve političke subjekte, a posebno na Vladu i premijera, da se suzdrže od teških riječi i da tu energiju usmjere na razgovore i dogovore kako bi narodu Crne Gore bilo bolje jer su zato i izabrani.

Krivokapić je ranije izjavio da je svjestan da u ovom trenutku niko nije zadovoljan, posebno političi subjekti, jer su očekivali više.

"Vjerovatno su naučili da uhljebljuju svoje ljude i čekali ovaj trenutka kao mjeru toga, ali ova vlada želi da pri tom dubinskom zapošljavanju vodi računa da Crna Gora bude drugačija", kazao je Krivokapić

Bonus video: