Predsjedništvo NSD: Vlada koja nije uspjela do sada da demontira vlast Đukanovića mora se što prije kadrovski osnažiti

"Hitno uklanjanje štetočina iz DPS-a sa mjesta odlučivanja u državnoj administraciji i iz javnih preduzeća je neophodni preduslov za oporavak Crne Gore"

7685 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
NSD, Foto: NSD
NSD, Foto: NSD

Vlada koja nije uspjela do sada da demontira vlast Mila Đukanovića mora se što prije kadrovski osnažiti, ocijenilo je Predsjedništvo Nove srpske demokratije (NSD)poručujući da je pobjeda koalicije oko te stranke na nikšićkim izborima potvrda snage njihove politike.

Iz NSD kazali su da je sjednici Predsjedništva zaključeno da su na izborima u Nikšiću u potpunosti ostvarena dva osnovna postavljena cilja.

"Demokratska partija socijalista (DPS) je izgubila vlast u tom gradu i koalicija “Za budućnost Nikšića” koju je predvodio Marko Kovačević, uprkos tome što su svi bili protiv nje, ostvarila je najbolji rezultat na pobjedničkoj strani", kaže se u saopštenju.

U NSD smatraju da su se tako stekli uslovi da, po principu formiranja vlasti u ostalim opštinama, Kovačević, bude izabran za predsjednika opštine Nikšić.

Navodi se da je konstatovano da je DPS uspio zadržati najveći dio snage koju je imao u avgustu.

"Prije svega zbog sporog i neefikasnog sprovođenja reformi Vlade Crne Gore, tako da su poluge moći, na osnovu kojih je partija Mila Đukanovića ostvarivala rezultate svih proteklih godina, i na ovim izborima bile u njihovim rukama", ocijenilo je Predsjedništvo NSD-a.

Prema njihovim riječima, građani Nikšića su, ipak, na to dali svoj odgovor i potvrdili opredjeljenje iz avgusta prošle godine.

Predsjedništvo je zaključilo da izbori u Nikšiću obavezuju da se reforme koje su neophodne sprovode brže i učinkovitije.

Ocijenjeno je da Vlada koja nije uspjela do sada da demontira vlast Đukanovića mora što prije da se kadrovski osnaži kako bi počela djelotvorno i hrabro da radi na ispunjavanju obećanja koja smo dali građanima.

"Hitno uklanjanje štetočina iz DPS-a sa mjesta odlučivanja u državnoj administraciji i iz javnih preduzeća je neophodni preduslov za oporavak Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: