Lekić: Đukanović i Marković dužni da odgovore na dva pitanja

54 pregleda 8 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva Vijesti
Miodrag Lekić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.12.2017. 13:01h

Ostavljajući građanima da ocijene nivo "saopštenja" DPS povodom moje jučerašnje izjave, konstatujem da iz vrha vlasti nisu odgovorili na dva javno postavljena pitanja, saopštio je danas lider Demosa Miodrag Lekić.

"Zato ponavljam pitanja, koja su, smatram, od suštinskog političkog značaja za zemlju u ovom trenutku, zbog čega su predsjednik DPS (Milo) Đukanović i predsjednik Vlade (Duško) Marković, ukoliko imaju osjećaj javne odogovrnosti, dužni da odgovore zbog domaće javnosti i međunarodnih adresa.

1. Da li će se u postojećem stanju potpune društvene statičnosti i duboke političko institucionlne krize preporuke OEBS biti pretvorene u zakonske norme i time se demokratski unaprijede izborni uslovi?

2. Da li vlast u slučaju istih izbornih pravila, bez implemetacija preporuka OEBS-a namjerava da organizuje izbore i na njima učestvuje smatrajući ih legitimnim?", istakao je Lekić.

Lekić je reagovao na jučerašnje saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS) u kome je rečeno da opoziciju zaboli svako suočavanje sa istinom.

Bonus video: