Joković: Mnogi su priželjkivali nestanak SNP-a, sačuvali smo snagu i vjeru u novu i bolju državu

"Na svakom koraku potvrđivali smo svoju odgovornost i nikada nismo izdali državu i građane, uz čvrstu poruku da tako mora biti i ubuduće"

7558 pregleda 62 reakcija 37 komentar(a)
Joković, Foto: Filip Roganović
Joković, Foto: Filip Roganović

Socijalistička narodna partija (SNP) osnovana je na današnji dan prije 23 godine.

Lider partije, Vladimir Joković naveo je da su sačuvali sve vrijednosti "koje su bile dio naših osnivačkih i programskih načela".

"SNP je jedna od najstarijih partija u Crnoj Gori, baštineći ideju koja je ne samo sačuvana, nego je u potpunosti došla do izražaja na izborima 30. avgusta. Valja i danas podsjetiti da su mnogi priželjkivali nestanak naše partije i u tom pravcu nisu birali sredstva. Prošli smo trnovit put, imali i lijepe i teške trenutke, uspone i padove, ali smo sačuvali snagu i vjeru u novu i bolju državu. Danas oni koji su priželjkivali naš nestanak sa političke scene Crne Gore, sami su nestali ili su na putu potpune magrinalizacije".

Joković je naveo i da je SNP "ponovo nezaobilazan politički faktor bez kojeg se ne mogu donositi krupne državničke odluke".

"Na svakom koraku potvrđivali smo svoju odgovornost i nikada nismo izdali državu i građane, uz čvrstu poruku da tako mora biti i ubuduće. Tridesetog avgusta ostvaren je dio naših političkih ambicija i želja – poslali smo Demokratsku partiju socijalista na margine političke istorije. Poslednja dešavanja nam govore da to nije dovoljno i da imamo obavezu da našim građanima obezbijedimo bolji život, ravnopravnost i nova radna mjesta", naveo je Joković.

Dodaje da danas nemaju posebnog razloga za slavlje.

"Koronavirus odnosi na desetine života, i dalje se na ulicama prebijaju novinari, i dalje je Crna Gora duboko podijeljena. Na sceni su još uvijek relikti prošlosti oličeni u djelovanju DPS-a i njegovih političkih privezaka, što šalje ružnu poruku domaćoj i stranoj javnosti, predstavlja direktnu opasnost za građane i državu. Zato imamo obavezu više da, kao dio aktuelne parlamentrne većine, zaboravimo trenutne različitosti i krenemo u konačni obračun sa svim onim što je djelo bivše vlasti, njenih javnih i tajnih službi, paraformacija i paralelnih funkcionisanja vlasti. San o slobodnoj Crnoj Gori još uvijek nije ostvaren, iako su nikšićki izbori pokazali da vlast sa DPS-om nigdje nije poželjna".

Istakao je da SNP "ima kvalitetne, dokazane ljude".

"Građani su nam nedvosmisleno dali povjerenje da vršimo vlast, ne samo na lokalnom, već i na državnom nivou. Vodeći odgovornu politiku dosegli smo nivo da nam stotine novih, mladih ljudi svakodnevno pristupa, i to je naša najveća nagrada i dokaz naše dosljednosti i ispravnosti naše politike. Sa novim snagama nastavljamo još jače na putu ekonomskog oporavka i trasiranje puta ka članstvu u Evropskoj uniji. Sve što radimo, radimo zbog budućnosti. Upravo zbog nekih novih mladih generacija bili smo na čelu veličanstvenih litija, čuvajući Crnu Goru i njenu istoriju. Idemo dalje, čestitam članovima SNP-a 23 godine od osnivanja, pozivam ih na još čvršće jedinstvo i zajedništvo. Nastavljamo da radimo za dobro Crne Gore i njenih građana", zaključio je Joković.

Bonus video: