DPS: Prisjetimo se danas svih žrtava i pružimo podršku onima koji su na frontu odbrane od koronavirusa

Oni su takođe iskazali poštovanje medicinskom osoblju svih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, koji, kako kažu, već godinu dana bez predaha biju bitku za sve nas, zajedno sa svim onim požrtvovanim ljudima iz drugih sektora na prvoj liniji borbe protiv najvećeg zdravstvenog izazova sa kojim se savremeni svijet suočio

9011 pregleda 9 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz Demokratske partije socijalista kazali su da od Vlade i Ministarstva zdravlja očekuju dodatne napore u suzbijanju epidemije, uključivanje svih materijalnih i ljudskih resursa u borbu protiv virusa, te da bez ikakvih daljih političkih i drugih kalkulacija uvođenjem adekvatnih mjera zaštite života svih građana Crne Gore.

Oni su podsjetili da se navršava godinu dana od prvog smrtnog slučaja u Crnoj Gori izazvanog infekcijom koronavirusa, kao i da smo do danas ostali bez 1199 sunarodnika koji nijesu uspjeli da se izbore sa teškim posljedicama Covid-19, a da se preko stotinu njih danas bori za život.

"Demokratska partija socijalista Crne Gore porodicama svih preminulih građana upućuje najiskrenije saučešće zbog nenadoknadivih gubitaka koje su podnijeli, uz zahvalnost što su, poštujući propisane mjere, i u najtežim trenucima sačuvali sebe i druge od daljeg širenja virusa", naveli su u svom saopštenju.

Oni su takođe iskazali poštovanje medicinskom osoblju svih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, koji, kako kažu, već godinu dana bez predaha biju bitku za sve nas, zajedno sa svim onim požrtvovanim ljudima iz drugih sektora na prvoj liniji borbe protiv najvećeg zdravstvenog izazova sa kojim se savremeni svijet suočio.

"Iako veoma zabrinuti zbog činjenice da Crna Gora u ovom trenutku ne kontroliše epidemiju i očigledno gubi bitku protiv virusa, o čemu već sedmicama svjedoče svakodnevni užasavajući brojevi preminulih i novih potvrđenih slučajeva infekcije, uvjereni smo da će građani, svojom mudrošću i sviješću o opasnosti u kojoj se svi nalazimo, znati da sačuvaju sebe od drugih i druge od sebe. Poštovanjem osnovnih mjera koje smo svi savladali tokom protekle godine – maska, ruke, distanca – svi zajedno možemo doprinijeti poboljšanju epidemiološke situacije u koju smo svi dovedeni ne svojom krivicom", kazali su iz Demokratske partije socijalista.

Pozvali su građane da se prijave za vakcinaciju i da prime svoje doze kada dođu na red. Takođe su podjsetili da građani treba da vjeruju nauci i ljekarima, jer kako kažu, ne postoje nikakva čuda i više sile koje pomažu u liječenju i spriječavanju virusa, te i da nas na to opominje 1199 žrtava koje je Crna Gora podnijela za dvanest mjeseci.

Poručili su i da su poštovanje mjera, disciplina i vakcine jedine stvari koje će okončati pandemiju i svijet vratiti normalnom životu.

Bonus video: