DPS Tivat: Neukusni PR u danu kada Crna Gora tuguje za žrtvama

DPS Tivat navodi da je upravo Krivokapić najodgovorniji "što smo tu gdje jesmo u pogledu epidemiološke krize i što je Vlada koju predvodi izgubila svaku kontrolu nad epidemijom"

8240 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Obaveza i odgovornost predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića je da pokuša da obuzda epidemiju koronavirusa, kazali su iz tivatskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), navodeći da se od premijera jedne zemlje razorene koronom, najmanje očekuje prazni PR.

Iz tivatskog odbora DPS-a rekli su da je u danu kada cijela Crna Gora tuguje za žrtvama koronavirusa, a u većini opština zastave su spuštene na pola koplja, Vlada odbila da proglasi Dan žalosti i nacionalnog sjećanja na sve žrtve koronavirusa.

"Zato je pokušaj Krivokapića da sadnjom jedne od planiranih simboličnih četrdeset maslina ispred tivatskog manastira, Svetog Arhangela Mihaila, pokaže empatiju i tugu još više licemjeran", naveli su iz te partije.

Iz tivatskog odbora DPS-a kazali su da ih ne iznenađuje da osoba koja je, kako su naveli, bila predvodnik kršenja epidemioloških mjera, može da pokaže toliku indolentnost i ravnodušnost prema žrtvama i odbije predlog da se proglasi nacionalni dan žalosti.

"Isto tako, sasvim je očekivano da Krivokapić, koji je slučajno u manastiru postao premijer, već odavno neukusno miješa svoja lična vjerska osjećanja sa obavezama jednog predsjednika Vlade“, kaže se u reagovanju te partije.

Iz tivatskog DPS-a rekli su da je upravo Krivokapić najodgovorniji „što smo tu gdje jesmo u pogledu epidemiološke krize i što je Vlada koju predvodi izgubila svaku kontrolu nad epidemijom“.

"On i njegovi apostoli su revanšističku čistku postavili kao prioritet zdravstvenog sektora“, kazali su iz tivatskog odbora DPS-a.

Kako su rekli iz te partije, oni su se borbe protiv epidemije sjetili tek kada su brojke postale alarmantne.

"Zato danas, na dan kada se sjećamo žrtava a odajemo priznanje svima koji se bore protiv ove pošasti, od premijera jedne zemlje razorene koronom, najmanje se očekuje prazni PR i sadnja biljaka ispred manastira, već je njegova obaveza da napokon počne da obavlja svoj posao, i pokuša da obuzda epidemiju koju su on i njegova Vlada, nečinjenjem i pogrešnim odlukama, prepustili stihiji“, kaže se u reagovanju.

Bonus video: