SD: Nije stigla Fajzerova vakcina, ni vakcine iz Poljske zbog kojih je ministarka obmanjivala javnost

Ističu da je srećna okolnost što je Ministarstvo zdravlja u prethodnom sazivu u kontinuitetu radilo sve na očuvanju zdravlja i života građana, te "ozbiljno i odgovorno vodilo i brinulo o nabavci vakcina koje su u tom trenutku bile jedina izvjesna opcija za kupovinu kada iste budu proizvedene"

9187 pregleda 72 reakcija 72 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Socijaldemokrate
Ilustracija, Foto: Socijaldemokrate

Trud koji je u prethodnom sazivu Vlade uložilo Ministarstvo zdravlja se isplatio: u Crnu Goru su stigle vakcine preko COVAX mehanizma, saopšteno je danas iz Socijaldemokrata.

Iz te partije smatraju da je to prva vakcina koja će se primjenjivati u Crnoj Gori, a da ima odobrenje Evropske unije.

"I pored optužbi i neosnovanog progona od strane ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, vakcine za koje je prethodna Vlada obezbjedila 771.280 američkih dolara, sada su na raspolaganju crnogorskim građanima", navodi se u saopštenju SD.

Povezani članci

28. Mart 2021.

Stiglo 24.000 doza vakcine Astra Zeneka

Navode da nije stigla niti Fajzerova vakcina "kojom je ministarka željela da otpočne vakcinacija u Crnoj Gori", niti su, kako kažu, stigle vakcine iz Poljske zbog kojih je danima obmanjivala javnost o tobožnjoj neažurnosi prethodnog menadžmenta Ministarstva zdravlja.

"Očigledno je da ministarki ne idu od ruke "intenzivni bilateralni pregovori o nabavci vakcina", ali je uspjela da administrativnim marifetlucima osujeti donaciju 150.000 doza vakcine, ne mareći za zdravlje i živote građana", saopštili su iz Socijademokrata.

Ističu da je srećna okolnost što je Ministarstvo zdravlja u prethodnom sazivu u kontinuitetu radilo sve na očuvanju zdravlja i života građana, te "ozbiljno i odgovorno vodilo i brinulo o nabavci vakcina koje su u tom trenutku bile jedina izvjesna opcija za kupovinu kada iste budu proizvedene".

Bonus video: