SNP: Spirala zla i nasilja prema novinarima ponovo započela sa Sadikovićem, nastavlja se sa Kočanom

"Država mora u ovom slučaju pokazati snagu i odlučnost da stane na put napadima na novinare i slobodno izgovorenu riječ. U tom smislu, slažemo se sa idejom pojedinih predstavnika Vlade da se napadi na novinare ubuduće tretiraju kao napadi na službena lica"

6501 pregleda 3 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore najoštrije osuđuje napad na urednika lista "Monitor" Esada Kočana i apeluje na nadležne organe da što prije procesuiraju i adekvatno sankcionišu osobu koja se usudila da atakuje na njega, saopšteno je danas iz te partije.

"Spirala zla i nasilja prema novinarima koja je ponovo započela sa Seadom Sadikovićem prije nekoliko sedmica, sada se nastavlja sa Kočanom. Država mora u ovom slučaju pokazati snagu i odlučnost da stane na put napadima na novinare i slobodno izgovorenu riječ. U tom smislu, slažemo se sa idejom pojedinih predstavnika Vlade da se napadi na novinare ubuduće tretiraju kao napadi na službena lica", ističe se u saopštenju SNP.

Iz te partije su kazali da novinari moraju dobiti adekvatne uslove za rad i slobodu da pišu i istražuju bez pritisaka.

"Država je dužna da im omogući ambijent u kojem će svojim poslom moći nesmetano da se bave", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: