"NIJE BILO KVORUMA NA SJEDNICI GLAVNOG ODBORA"

Statutarna komisija SNP: Joković da poništi odluku o izboru potpredsjednika

Dio članova GO, okupljenih oko Snežane Jonice, je u oktobru bojkotovao sjednicu na kojoj su za potpredsjednike izabrani Dragoslav Šćekić, Danijela Đurović i Dragan Ivanović. Oni su kasnije optužili Jokovića da je saradnike izabrao bez kvoruma, dok je predsjednik SNP-a tvrdio da je sve urađeno po pravilima
87 pregleda 17 komentar(a)
Snežana Jonica, Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Snežana Jonica, Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.12.2017. 09:30h

Statutarna komisija Socijalističke narodne partije (SNP) zatražila je od predsjednika Vladimira Jokovića da poništi odluku o izboru stranačkih potpredsjednika, jer prilikom prilikom njihovog izbora na Glavnom odboru nije bilo kvoruma, saznaju "Vijesti".

Od Jokovića se traži da poništi i odluku o izboru članova Izvršnog odbora, direktora partije kao i odluku o raspisivanju izbora u opštinskim organizacijama partije.

Dio članova GO, okupljenih oko Snežane Jonice, je u oktobru bojkotovao sjednicu na kojoj su za potpredsjednike izabrani Dragoslav Šćekić, Danijela Đurović i Dragan Ivanović. Oni su kasnije optužili Jokovića da je saradnike izabrao bez kvoruma, dok je predsjednik SNP-a tvrdio da je sve urađeno po pravilima. O odlucu Komisije trebalo bi da se izjasne članovi GO na današnjoj sjednici.

U odluci koju je potpisao predsjednik Statutarne komisije Uroš Vukićević, u koju su "Vijesti" imale uvid, navodi se da su odluke o izboru najviših stranačkih predstavnika donijete u suprotnosti sa članom 21 stranačkog Statuta u kojem se navodi da se odluke donose na sjednicama na kojima prisustvuje većina članova GO.

Ističe se da je Komisiji dostavljen potpisan spisak 62 člana GO koji nijesu prisustvovali sjednici, dok su se Radivoje Rašović i Goran Dašić naknadno izjasnili da nijesu bili na sjednici GO. Komisija je, kako se navodi, od Jokovića tražila da dostavi potpisan sipisak članova koji su bili na sjednici tokom glasanja o potpredsjednicima ali im je on dostavio dopis u kome se navodi da je bilo 64 člana, ali ne i potpisan spisak.

Dio članova GO bojkotuje sjednice zahtjevajući da se dio partijskih funkcionera javno izvini zbog, kako tvrde, progona delegata koji na kongresu nijesu podržali Jokovića.