Albanska lista traži smjenu Leposavića

Konstituenti Albanske liste su Albanska alternativa, Nova demokratska snaga Forca, Demokratski savez Albanaca, Građanski pokret Perspektiva i Unija Tuzi

3449 pregleda 57 reakcija 28 komentar(a)
Leposavić, Foto: Skupstina.me
Leposavić, Foto: Skupstina.me

Albanska lista osudila je, kako su naveli, učestalo negiranje i revizionizam činjenica i presuda Međunarodnog suda u Hagu.

"Posebno kada se to radi sa najodgovornijih rukuvodećih kadrova Vlade Crne Crne. Moramo izraziti duboku zabrinutost stavovima koje je u Skupštini iznio ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić u vezi sa genocidom u Srebrenici. Vlada u kojoj nema predstavnika manjina, a pomenuti ministar još rukovodi dijelom ljudskih prava a time i manjiskih prava unosi dodatan nemir među građanima i pripadnicima manjina uopšte", navodi se u saopštenju Albanske liste.

Konstituenti Albanske liste su Albanska alternativa, Nova demokratska snaga Forca, Demokratski savez Albanaca, Građanski pokret Perspektiva i Unija Tuzi.

"Stavovi koje je ministar iznio kao zvaničan predstavnik Vlade kojom rukovodite su izazvale oštre reakcije domaće i međunarodne javnosti i time pokazuju da se teško može očekivati da će u tom resoru imati kapaciteta za kredibilno vođenje politike ka EU i najvažnije u dijelu jačanja kohezije i inkluzije u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Pozvali su Vladu da se jasno ogradi od tih izjava i da u što hitnijem roku smjeni Leposavića.

Bonus video: