Demokrate DPS-u Kotor: Ni flomasteri nisu bili dovoljni da anulirate rezultate nerada

"Šaljemo vam i ovaj dijagram vašeg sunovrata, pa ga uljepšavajte flomasterima. To je jedino što možete učiniti, jer vam građani Kotora ne vjeruju"
84 pregleda 4 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 09.12.2017. 19:21h

Gospodo iz kotorskog DPS-a, uzalud tragate za matematičkim kalkulacijama koje od pada mogu napraviti rast ili sanirati vaš politički debakl u Kotoru, navodi se u reakciji Demokrata na saopštenje OO DPS Kotor.

"Vaš poraz, a pobjeda svih građana Kotora je bila toliko ubjedljiva da vam u Kotoru ni sve zloupotrebe i flomasteri nisu bili dovoljni da anuliraju vaše poražavajuće rezultate rada, bolje reći - nerada. Takođe, insistiranje i nametanje kojekakvih računanja, ne mogu zaustaviti vaše dalje urušavanje. Ono što ste u Kotoru veoma dobro savladali za sada je dijeljenje, imajući u vidu vaše rasparčavanje na nekoliko frakcija", ističe se u saopštenju.

"Vjerovatno je vaš trud za kalkulacijama motivisan rezultatima sa posljednjih sedam lokalnih izbora na kojima smo vam uzeli 4816 glasova. Ali kada smo već kod brojki da vas podsjetimo,jer očigledno zaboravljate. U Kotoru ste na lokalnim izborima - 2008. godine osvojili oko 40%, 2012.godine 33%, 2016.godine 32%. Toliko o tome ko pada. A znamo da vam se uvukao još veći strah pod kožu kada bacite pogled na vaše partijske procjene okićene minusima i strelicama nadolje. A kako i neće kada ste godinama obmanjivali građane. Sjetimo se samo onih najsvježih poruka iz oktobra 2016. godine kada su gromoglasno sa vaše konvencije odjekivala obećanja: izgradićemo obilaznicu, sportsku dvoranu, adaptiraćemo bazen, izgraditi lift do bedema, žičaru do Cetinja, . . Nema veće demagogije od one koja iz vaših usta izlazi. I kada smo već pomenuli dvoranu, podsjećamo da je počela da se gradi 17.05.2010, a da je njena izgradnja trebalo da se okonča do 17.05.2011. godine. Ovaj rok je odavno istekao, nego je na sreću građana Kotora istekao i vaš. I nemojte, molimo vas, vi govoriti u ime građana Kotora, jer ko će to vama da povjeruje. Tako ste tvrdili da niste, a jeste, pokušavali pronaći model za prodaju većinskog paketa akcija Luke Kotor, pa smo vas raskrinkani pred licem javnosti", ističe se u odgovoru iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate su u nastavku obraćanja DPS-u Kotor kazale da sada znaju da u drugim opštinama više nemaju šta da tražite.

"U Tuzima ste pali za 764 glasa, a u Budvi za 1377 glasova, u Herceg Novom ste imali 900 glasova manje. Na Cetinju ste oslabili za cijela tri mandata. Takođe, u Nikšiću ste u martu osvojili manje glasova nego u oktobru 2016. godine i zajedno sa SD-om manje glasova od opozicije u cjelini", navodi se u saopštenju.

"Šaljemo vam i ovaj dijagram vašeg sunovrata, pa ga uljepšavajte flomasterima. To je jedino što možete učiniti, jer vam građani Kotora ne vjeruju", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: