DPS Budva: Politička i vjerska diskriminacija u budvanskim javnim preduzećima

"Da je u pitanju radna diskriminacija, govori činjenica, da od dva zaposlena na istoj radnoj poziciji po sistematizaciji, jednom službeniku se smanjuje koeficijent zarade, a drugom ne" m kažu iz DPS-a

8063 pregleda 44 reakcija 37 komentar(a)
DPS Budva, Foto: DPS
DPS Budva, Foto: DPS

Posljednjih dana u budvanskim preduzećima, Vodovodu, Komunalnom i Parking servisu na snazi je diskriminacija jednog broja zaposlenih, zbog njihovog vjerskog i političkog opredjeljenja. Na osnovu svjedočenja i Aneksa ugovora koji su dostavljeni na uvid, novo rukovodstvo se počelo odnositi prema neistomišljenicima revanšistički i diskriminatorski, tvrde iz budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

U nepotpisanom saopštenju navodi se da rukovodstvo dugogodišnje i kvalitetne radnike prebacuju na niže pozicije i istima umanjuju koeficijente na zarade.

"Kao razlog, navode složenost ekonomske situacije usljed pandemije Kovid 19. Ovo obrazloženje i ne bi bilo čudno, kada bi teret snosili svi jednako, a ne samo jedan dio zaposlenih. Da je u pitanju radna diskriminacija, govori činjenica, da od dva zaposlena na istoj radnoj poziciji po sistematizaciji, jednom službeniku se smanjuje koeficijent zarade, a drugom ne. Očigledno da se radi o podjeli zaposlenih na politički podobne i one koji to nijesu", piše u saopštenju DPS-a.

Dodaju da si ovakve i slične pojave za svaku osudu i pozivaju inspekciju rada da utvrdi kršenje propisa.

"Takođe, poručujemo da nećemo tolerisati bilo koji vid diskriminacije, vjerske ili političke, već ćemo sve takve i slične slučajeve nastaviti da uredno prijavljujemo nadležnim organima i obavještavati javnost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: