ASK utvrdila kršenje zakona: Konatar nije prijavio 3.000 eura

U odluci ASK navodi se da Konatar nije prijavio uplatu partije u imovinskom kartonu za 2016. godinu. On je službenicima Agencije kazao da je u pitanju propust, a ne želja za prikrivanjem prihoda
252 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: URA
Miloš Konatar, Foto: URA
Ažurirano: 09.12.2017. 14:44h

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da bivši poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar u imovinskom kartinu nije prijavio 3.000 eura koje je dobio za angažman u partiji.

U odluci ASK navodi se da Konatar nije prijavio uplatu partije u imovinskom kartonu za 2016. godinu. On je službenicima Agencije kazao da je u pitanju propust, a ne želja za prikrivanjem prihoda.

“Što se može vidjeti po tome da su plaćeni porezi transparentno i jasno pod njegovim imenom i prezimenom”, stoji u dokumentu Agencije.

U Agenciji navode da ni poslanik Bošnjačke stranke (BS) Nedžad Drešević, u imovinskom kartonu, nije prijavio novac koji je dobio iz partije.

Agencija je utvrdila da je u pitanju suma od 300 eura. Drešević nije sporio da je od stranke dobio novac, ali da “usljed neznanja o obavezi prijavljivanja predmetnog prihoda isti nije prijavio”.

On bi zbog toga mogao biti novčano kažnjen od 500 do 2.000 eura.

U izvještaju Agencije se navodi da novac koji su dobili od partije nijesu prijavili ni funkcioneri Građanskog pokreta URA Ivan Ašanin i Ranko Vuković.

Vuković, koji je odbornik u Skupštini opštine Danilovgrad, nije prijavio 300 eura koje mu je uplatila URA.

“Imenovani je na usmenoj raspravi izjavio da predmetni prihod nije prijavio isključivo zbog previda i neznanja. Takođe je istakao da nije postojala namjera da prikrije imovinu”, stoji u odluci.

Ašanin, koji je odbornik u Skupštini opštine Mojkovac, kazao je da 200 eura od URA nije prijavio isključivo zbog previda.

On je pojasnio da su plaćeni svi porezi za tu uplatu.

“Ašanin tvrdi da se radi o omašci, tačnije o previdu jer je u pitanju, smatra, beznačajan iznos”, piše u dokumentu koji je objavila Agencija.

Bonus video: