Bez kazni za kršenje mjera

"Vijesti" ostale uskraćene za odgovore na pitanja da li je policija procesuirala odgovorne za postizborno okupljanje

11037 pregleda 15 komentar(a)
Detalj iz izborne noći, Foto: Luka Zeković
Detalj iz izborne noći, Foto: Luka Zeković

Iz Uprave policije (UP) nijesu odgovorili da li su i koliko osoba procesuirali zbog kršenja epidemioloških mjera u Nikšiću na izborni dan.

“Vijesti” su ostale uskraćene za odgovore na pitanja da li su procesuirali odgovorne osobe iz neke partije i koje, kao i da li će procesuirati nekog od organizatora ili učesnika takozvanih patriotskih skupova.

Na dan lokalnih izbora 14. marta u Nikšiću primijećeno je kršenje protivepidemioloških mjera o kojima su mediji izvijestili. To se posebno dešavalo ispred štaba koalicije “Za budućnost Nikšića”, gdje se nakon zatvaranja biračkih mjesta pojavila manja grupa, da bi se ona naglo povećala nakon 21 časa, kada je nastupila zabrana kretanja. To je rezultiralo napadom na policajce, nakon čega je pogođena i novinarka “Vijesti” Jelena Jovanović.

Kršenje protivepidemioloških mjera bilo je prisutno i ispred izbornog štaba koalicije “Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić”.

Uprkos lošoj epidemiološkoj situaciji i ograničenjima kretanja u više opština, predizborna kampanja je prošla agresivnije, čak i za uslove bez epidemije koronavirusa. Svakodnevno su organizovani skupovi, a mnogi aktivisti i lokalni političari obilazili su domaćinstva i javno objavljivali fotografije na kojima su u društvu starih osoba, djece... a u tome je prednjačio Nikšićanin Miodrag Daka Davidović (Narodni pokret).

Za iste prizore javnost nije bila uskraćena ni od strane lidera GP URA i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

U izvještajima sa partijskih skupova vidjeli su se predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević, predsjednik SO Budva Krsto Radović, predsjednik Nove Andrija Mandić, predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković, vršilac dužnosti direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslav Šćekić, funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, poslanici u Skupštini Dragan Krapović, Miloš Konatar, Boris Bogdanović... Svi su oni kršili protivepidemiološke mjere i nije poznato da li su za to i odgovarali.

Policija je najavila da će snimati skupove na izborni dan i procesuirati odgovorne, ali za sada nema informacija da je neko kažnjen.

Bonus video: