Traže od Popovića da se povuče nakon razočaranja na Cetinju

Predsjednik danilovgradskog odbora LP Radoje Rade Perović je istakao da, zahvaljujući odluci Popovića, ta partija nije ni nastupila na izborima u Tuzima, Mojkovcu i Petnjici
54 pregleda 18 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Boris Pejović
Andrija Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.12.2017. 08:30h

Predsjednik danilovgradskog odbora Liberalne partije (LP) Radoje Rade Perović pozvao je stranačkog lidera Andriju Popovića da na današnjoj sjednici Glavnog odbora podnese ostavku, zbog rezultata na lokalnim izborima na Cetinju.

Podsjećajući da Liberalna partija, koja je nastupila u koaliciji sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP), na Cetinju nije prešla cenzus, Perović je istakao da zahvaljujući odluci Popovića LP nije nastupila u Tuzima, Mojkovcu i Petnjici.

“Popović je, uoči lokalnih izbora, ubjeđivao Glavni odbor da će DPS, kako reče, “pomesti” sve na Cetinju i uzeti apsolutnu vlast. Iako je tada tvrdio da je Prijestonici opredijeljeno osam miliona iz budžeta, sa tim se nije slagao veći broj članova GO, a Blažo Rađenović ga je tada pitao ko je taj ko može da kupi liberale na Cetinju. Tada nije dobio odgovor, ali je odgovor uslijedio od liberala sa Cetinja čija je lista “Stara garda LSCG” imala deset puta više glasova nego Koalicija SNP i LP, a DPS nije uzeo apsolutnu vlast”, kazao je Perović ističući da su rezultati na Cetinju pokazali da je lider LP potpuno pogriješio u procjeni.

On je od stranačkog lidera zahtijevao da hitno podnese ostavku, apelujući na Evropsku liberalnu porodicu (ALDE) i Liberalnu internacionalu da sugerišu Popoviću da se povuče.

“Ukoliko on to ne uradi na današnjoj sjednici nama ne preostaje ništa drugo nego da formiramo stranku koja će se u istinu boriti za one vrijednosti za koje se borio LSCG”, kazao je Perović.

Popović je na kongresu pobijedio protivkandidata Rađenovića, a dio predsjednika opštinskih odbora najavio je nakon toga da će formirati novu političku partiju.

Bonus video: