Demokrate: Dok građani ispaštaju, DPS sanira rupu bez dna

Kako su kazali, građani bi danas imali daleko više koristi da se DPS kroz godine odrekao makar i minimalne svote novca u korist budžeta i građana
4 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 09.12.2017. 07:46h

Demokratska Crna Gora pozvala je Demokratsku partiju socijalista da, umjesto zamjene teza, saopšti šta od činjenica iznijetih od strane potpredsjednice Demokrata Zdenke Popović i poslanika Danila Šaranovića na konferenciji za medije nije tačno.

DPS je juče ocijenio da Demokrate "štancovanjem saopštenja" pokušavaju sakriti da se nalaze "na samoj margini političke scene".

"Očigledno vas je zaboljela živa istina – gdje su bolnice, škole, vrtići u budžetu? Kako se bez stezanje kaiša na posljednju rupu, i to na kaišu onih najugroženijih, može shvatiti ukidanje naknada za majke, povećanje PDV, povećanje i uvođenje akciza? Kako se osim kao krajnje licemjerje i pokušaj vrijeđanja inteligencije građana može razumjeti vaša navodna briga za socijalno najugroženije, u koju svrhu opredjeljujete jedan jedini milion eura za subvencije za električnu energiju, dok u istom rebalansu budžeta, izdvajate 5 miliona eura za Montenegro Airlines, koju ste vi napravili rupom bez dna? Dakle, samo ovom prilikom 5 puta više za saniranje samo jednog dijela duga aviokompanije u odnosu na sve socijalno ranjive građane u Crnoj Gori. To se zove DPS pravda. To se zove – za Mila, Duška, Aca, Brana, Veska, Dragana, Sveta i ostale može sve i ima u svako doba, da ne fali, i to iz državnog budžeta, a za ostale smrtnike u ovoj državi, od kojih se taj isti budžet najviše i puni, ima samo na kašičicu, kako bi se zamaskirala davanja ovim prvim. Sramno da sramnije teško da može. Možda jedino bezobraznije jeste uzimanje u usta plata i prebacivanje nekome na toj temi, ako se zna da je samo Miško Vuković za 30 godina mlaćenja prazne slame u Parlamentu zaradio milionče od plata i ostalih „prinadležnosti“, a da su funkcioneri, te poštenjačine iz DPS-a, među kojima je dobar dio i onih koji su „odručili“ da se majkama ukinu naknade, za ovih 28 godina prihodovali samo na zarade preko 200 miliona eura. Da ponovimo – 200 miliona eura," navode iz Demokrata.

Kako su kazali, građani bi danas imali daleko više koristi da se DPS kroz godine odrekao makar i minimalne svote novca u korist budžeta i građana.

"Ne, kod vas imamo obrnut slučaj. Vi ste na svakom koraku prisvajali i ono što vam ne pripada. No, evo vam prilika - potpišite formular koji su spremni da potpišu svi poslanici Demokrata i odreknite se poslaničkih plata. Ajte, dobrotvori i „odruči – priruči“ mašinerijo," zaključuju Demokrate.

Bonus video: