SD: URA je trojanski konj velikosrpskog projekta, nula ostaje nula čak i kada se izbroji 28 glasova

Kako je saopšteno iz nikšićkog odbora SD, URA, koja na tom biračkom mjestu prije tri sedmice, od 36 izašlih birača nije dobila nijedan glas, ovog puta imala je čak 28

9932 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Rezultati ponovljenih izbora na biračkom mjestu Javljen, u Goliji, nijesu promijenili raspored mandata u lokalnom parlamentu, ali su pokazali mnogo toga, saopštile su Socijaldemokrate (SD), navodeći da su ti izbori očigledan dokaz političke korupcije.

Kako je saopšteno iz nikšićkog odbora SD, URA, koja na tom biračkom mjestu prije tri sedmice, od 36 izašlih birača nije dobila nijedan glas, ovog puta imala je čak 28.

„Dakle, sasvim je evidentno da su svi glasovi tada opozicionih koalicija na lokalnom nivou ciljano prebačeni ovoj partiji, to jest njihovoj listi, kako bi dobili još jedan mandat u lokalnoj skupštini koji, sasvim očigledno, nijesu zaslužili“, kaže se u saopštenju SD.

Navodi se da su bila potrebna još četiri glasa, koja su i 14. marta, kao i u nedjelju, na ponovljenim izborima, otišli koaliciji Evropski tim za Nikšić.

Iz SD-a su kazali da su, i pored neviđenih pritisaka, prijetnji i ponuda, glasači koalicije Evropski tim za Nikšić pokazali da se ne mogu zastrašiti i da nijesu na prodaju.

„Pa ipak, ovo biračko mjesto pokazalo je, jasnije nego ikad, ono što mi već dugo vremena tvrdimo - da je URA trojanski konj velikosrpskog projekta. Jer kako drugačije objasniti činjenicu da su im koalicije Za budućnost Nikšića i Mir je naša nacija poklonile sve svoje glasove na tom biračkom mjestu“, rekli su iz te partije.

Uz to su, kako su naveli, i konstituenti koalicija Za budućnost Nikšića i Mir je naša nacija, sudjelujući u takvom pokušaju prekrajanja izborne volje građana Nikšića, pokazali svoje pravo, nedemokratsko lice.

Iz SD-a su poručili da je plan tradicionalnih i prirodnih koalicionih partnera da oslabe koaliciju Evropski tim za Nikšić ponavljanjem izbora na tom biračkom mjestu u potpunosti propao.

„A glasači iz mjesta Javljen, sedam časnih i čestitih ljudi, poslali su URA-i poruku koja će zadugo odjekivati Nikšićem - nula ostaje nula čak i kada se izbroji 28 glasova“, zaključuje se u saopštenju SD-a.

Bonus video: