SNP: Odluka Osnovnog suda o slučaju Vulić skandalozna

U saopštenju SNP navodi se da se ova odluka može shvatiti kao "čist podsticaj Dušici i njoj sličnima da nastave da na ovakav način kupuju glasove građana"

2440 pregleda 2 komentar(a)
SNP, Foto: Miloš Rudović
SNP, Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore okarakterisala je odluku podgoričkog Osnovnog suda da se Dušica Vulić kazni novčanom kaznom u iznosu od 1.200 eura, kao "skandaloznu".

"Podsjećamo da se radi o aktivistkinji DPS (Demokratska partija socijalista) koja je optužena da je pojedinim građanima davala nezakonita obećanja da će dobiti posao u Vojsci Crne Gore, ukoliko na parlamentarnim izborima prošle godine, glasaju za Demokratsku partiju socijalista" ističe se u nepotpisanom saopštenju SNP.

U saopštenju SNP se navodi da se ova odluka može shvatiti kao "čist podsticaj Dušici i njoj sličnima da nastave da na ovakav način kupuju glasove građana".

"Odavno je jasno da je crnogorski pravosudni sistem obolio od korupcije i političkih pritisaka. Ni u najgorim snovima ne bismo pomislili da se ovako jasna nedjela, slučaj "Koverta", u kojem je glavni akter Slavljub Stijepović, kao i brojna druga, mogu na tako neprimjeren način dezavuisati i pretvarati u komediju", kazali su iz SNP.

Oni su pozvali na hitnu zamjenu "trulih dasaka" u tužilačkom i sudskom aparatu, kako se ovakvi propusti više ne bi događali.

"Vladavina prava i pravna država konačno moraju profunkcionisati u Crnoj Gori, a sve oni koji su kršili zakone mora stići istinska ruka pravde" zaključili su iz SNP.

Povezani članci

03. April 2021.

Politička korupcija košta 1.200 eura

Bonus video: