Đukanović: Moramo istrajno raditi na slobodi medija

"Sjedinjene Države podržavaju Crnu Goru, okrenutost zapadnim vrijednostima nove članice NATO na njenom daljem putu ka Evropskoj uniji, spremni da jačamo demokratske procese ovdje, što uključuje i naše zalaganje za slobodu medija, koja je najdirektnije sa tim povezana", naglasila je Uehara
51 pregleda 31 komentar(a)
Margaret En Uehara, Milo Đukanović, Foto: Dps.me
Margaret En Uehara, Milo Đukanović, Foto: Dps.me
Ažurirano: 08.12.2017. 16:07h

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović kazao je da dalji demokratski razvoj Crne Gore pretpostavlja i sloboda izražavanja i da vlast na tome mora istrajno raditi u nadi da će takva državna politika, u saradnji sa partnerima, voditi i dostizanju većih profesionalnih standarda i u medijima, i u svim drugim društvenim oblastima.

Đukanović se danas u Podgorici sastao sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara.

Ona je kako je saopšteno iz DPS-a, čestitala toj partiji na "odličnim rezultatima ostvarenim na nedavnim izborima u četiri opštine".

"Glavni cilj američke Vlade i ambasade u Crnoj Gori je da pomognemo na putu evrotlantske budućnosti Crne Gore, koji ste Vi započeli. Zajedno smo uradili i uradićemo još mnogo toga. Sjedinjene Države podržavaju Crnu Goru, okrenutost zapadnim vrijednostima nove članice NATO na njenom daljem putu ka Evropskoj uniji, spremni da jačamo demokratske procese ovdje, što uključuje i naše zalaganje za slobodu medija, koja je najdirektnije sa tim povezana", naglasila je Uehara.

Đukanović je, kako se dodaje u saopštenju DPS-a, zahvalio ambasadorki Uehara na partnerskoj i prijateljskoj posvećenosti stanju u Crnoj Gori, uz ocjenu da bez snažne američke podrške Crna Gora ne bi bila to što jeste danas.

Predsjednik DPS-a je u razgovoru sa ambasadorkom SAD kazao da se benefiti članstva Crne Gore u NATO "već osjećaju u mnogim aspektima društvenog života", i izrazio očekivanja da će uprkos izazovima sa kojima se Evropa danas suočava biti zaokružen proces njenog ujedinjenja.

"Samo takva Evropa može biti konkurentna na globalnom planu. Radujemo se saradnji na svim budućim izazovima, i saglasni smo da dalji demokratski razvoj pretpostavlja i slobodu izražavanja. Na tome moramo istrajno raditi u nadi da će takva državna politika, u saradnji s našim partnerima, voditi i dostizanju većih profesionalnih standarda i u medijima, i u svim drugim društvenim oblastima, rekao je Đukanović.

Uehara je, kako se navodi, istakla da bojkot institucija ne doprinosi stabilizaciji društva i da je dijalog o svim pitanjima moguć jedino u institucijama sistema, što je na liniji i osnovne poruke koju je potpredsjednik SAD Majk Pens uputio jednom broju opozicionih lidera na susretu tokom njegove nedavne posjete Crnoj Gori.

Bonus video: