LP: Najviši državni funkcioneri ne učestvuju aktivno u vakcinaciji i ne daju dobar primjer građanima

Oni su naveli da se, s obzirom na to je Crna Gora u svjetskom vrhu po broju oboljelih i preminulih od posljedica Covid-19, država i društvo moraju zaštiti na mnogo efikasniji način, “a to definitivno nije dosadašnja praksa"

1999 pregleda 10 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija

Najviši državni funkcioneri i predstavnici naroda ne učestvuju aktivno u procesu vakcinacije, i ne daju dobar primjer građanima koji su u velikom broju skeptični kada je u pitanju vakcinacija, kazali su iz Liberalne partije (LP).

Iz te partije su podsjetili da je vakcinacija u Crnoj Gori počela 20. februara. “Međutim, oni koji trebaju da daju primjer građanima, najviši državni funkcioneri i predstavnici naroda, poslanici i odbornici, ne učestvuju aktivno u ovom procesu i na taj način ne daju dobar primjer građanima Crne Gore koji su u velikom broju skeptični kada je u pitanju vakcinacija”, smatraju u LP.

Prema njihovim riječima, pokazuje se potpuna nesposobnost Ministarstva zdravlja da otpočne aktivnu kampanju masovne imunizacije, u koju će uključiti sve segmente društva, države, civilnog sektora i građanstva.

“Na ovaj način oni permanentno drže otvorena vata za različite antivaksere, protivnike imunizacije stanovništva i ostavljaju mogućnost različitih manipulacija koje negativno utiču na svijest građana i opredjeljenje da zaštite sebe i svoje porodice”, kazali su iz LP.

Oni su naveli da se, s obzirom na to je Crna Gora u svjetskom vrhu po broju oboljelih i preminulih od posljedica Covid-19, država i društvo moraju zaštiti na mnogo efikasniji način, “a to definitivno nije dosadašnja praksa.”

“Presudnu ulogu u edukaciji i informisanju građanstva zašto se moraju vakcinisati ima upravo nadležno Ministarstvo a najveću odgovornost upravo državni funkcioneri, poslanici, odbornici kao predstavnici naroda, ali i vjerski lideri koji uživaju povjerenje naroda”, navodi se u nepotpisanom saopštenju.

U LP smatraju da je taj potencijal potpuno neiskorišćen.

“I nema naznaka da će biti upregnut u korist javnog zdravlja građana”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: