"DEZINFORMACIJE KAO SREDSTVO SABOTAŽE"

Vlada: Odluka o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva nije na dnevnom redu

"Obavještavamo javnost da Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom nije na dnevnom redu današnje sjednice Vlade"

21211 pregleda 2 komentar(a)
Sa jedne od sjednica Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Sa jedne od sjednica Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom nije na dnevnom redu današnje sjednice Vlade, saopšteno je iz Vlade.

Iz Vlade su se oglasili povodom, kako su naveli "dezinformacija koje su se pojavile u javnosti, kao sredstvo sabotaže rada Vlade i narušavanja mira u zemlji".

"Obavještavamo javnost Crne Gore da Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom nije na dnevnom redu današnje sjednice Vlade. Ovaj dokument naći će se na dnevnom redu Vlade kada se za to steknu proceduralni uslovi propisani Poslovnikom Vlade Crne Gore (članovi 15, 32 i 40), a koji podrazumjevaju da isti bude odobren od strane Sekretarijata za zakonodavstvo i Komisije za politički sistem, pa tek onda da bude upućen Vladi na razmatranje", navodi se u saopštenju.

Dodaju da će dokument biće iznijet pred Vladu na formalno-pravno besprekoran način, a sve prijedlozi koji budu u njemu biće isključivo u najboljem interesu građana Crne Gore.

"Upravo najbolji interesi građana su ključni cilj cjelokupnog djelovanja Vlade", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Preporučujemo za Vas