PRIVREMENO POVUČENA SA SJEDNICE VLADE

Odluka o sticanju državljanstva prvo ide na Odbor za izborno zakonodavstvo

Plan MUP-a je bio, kako je ranije objavljeno, da svi građani koji su i u prekidima boravili 10 godina u Crnoj Gori steknu pravo za sticanje državljanstva

71210 pregleda 639 reakcija 93 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Odluka o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom povučena je privremeno sa Vlade, kako bi se prije toga izjasnio skupštinski Odbor za izborno zakonodavstvo, saznaju "Vijesti".

Premijer je ranije najavio Odluku o izmjeni, navodeći da veliki broj građana koji dugo žive u Crnoj Gori nije imao pravo na državljanstvo.

Plan MUP-a je bio, kako je ranije objavljeno, da svi građani koji su i u prekidima boravili 10 godina u Crnoj Gori steknu pravo za sticanje državljanstva.

Važećim Zakonom i Odlukom propisano je da su to mogućnost do sada imali samo oni koji neprekidno žive 10 godina u državi.

Opozicione partije juče su zaprijetile da će se povući iz skupštinskog Odbora za izborno zakonodavstvo ukoliko Vlada bude danas izmijenila odluku.

MUP je mišljenja, kako je objašnjeno "Vijestima", da je dobra demokratska praksa da se prilikom izrade izbornih zakona treba sačekati i stav skupštinskog odbora.

Preporučujemo za Vas