Rašković nosilac liste Crno na bijelo - Može Bokeški

Kazao je da je odlučio da se priključi ovoj platformi jer jedino ona ima jasne principe i stavove i da "se ne libe da ih iskažu, bez kalkulacija i bez obzira na to da li će ih to, u nekom momentu, politički koštati"

11014 pregleda 46 reakcija 12 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Poznati ljekar Draško Rašković je nosilac liste platforme Crno na bijelo – Može Bokeški i jedan od predstavnika nestranačkih ličnosti te platforme za predstojeće lokalne izbore u Herceg Novom.

On je danas potpisao Memorandum o saradnji sa Građanskim pokretom URA i platformom Crno na bijelo – Može Bokeški i tom prilikom kazao da na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom, građani mogu da se odluče za istinski građansku opciju.

"To je opcija koja se zalaže za evropski razvoj i budućnost kako Herceg Novog, tako i Crne Gore. To je opcija koja ne gleda koje je neko vjere ili nacije i koja je okrenuta ekonomskom razvoju, ne zanemarujući pritom ekološke principe", kazao je on.

Kako je istakao, Crna Gora je 30. avgusta napravila značajan iskorak, koji može biti istorijski ako kao društvo nastavimo da se krećemo u pravom smjeru.

Kazao je da je odlučio da se priključi ovoj platformi jer jedino ona ima jasne principe i stavove i da "se ne libe da ih iskažu, bez kalkulacija i bez obzira na to da li će ih to, u nekom momentu, politički koštati"

On je napomenuo da na predstojećim izborima u Herceg Novom i oni koji se do sada nisu aktivno uključivali u politiku, a koji dijele slične, ili istovjetne vrijednosti sa platformom Crno na bijelo – Može Bokeški i njenim pridruženim članovima, imaju mogućnost da sada daju svoj doprinos.

Predsjednik hercegnovskog odbora URE Nikola Radman je tom prilikom kazao da je potpisivanje Memoranduma o društveno-političkoj saradnji Građanskog pokreta URA Herceg Novi i nezavisnih intelektualca još jedan veliki iskorak platforme Crno na bijelo – Može Bokeški.

"Imenovanjem nezavisne ličnosti na čelu liste, Crno na bijelo – Može Bokeški se ponovo uzdiže iznad svojih političkih konkurenata, i iznad partijskih interesa stavlja dobrobit grada i građana. Čestit odnos prema javnom dobru može da iznese samo jaka, profesionalna i odlučna ličnost, građanske profilacije, koja ima istančan osjećaj za potrebe sugrađana. Kao vrstan internista i kardiolog, dr Rašković je svakodnevno doprinosio našoj zajednici, a odlukom da stane na čelo liste naše koalicije učinio nam je veliku čast i zadovoljstvo", naveo je Radman.

Rudman smatra da je Rašković time učinio uslugu svima, jer nije ostavio prostora građanima Herceg Novog da kažu da nemaju kome da povjere svoj glas.

"Znamo da Demokratska partija socijalista (DPS) forsira priču da su oni jedina i istinska građanska stranka. To nije tačno. Svaki glas za DPS je bačen glas, i to Novljani moraju da znaju", zaključio je Radman.

Bonus video: