SMATRAJU DA JE NAJBOLJE DA SE ODLOŽE ZA JESEN

SDP: Zbog epidemiološke situacije nećemo učestvovati na izborima u Herceg Novom

"Ovu odluku nijesmo lako donijeli, posebno zbog kontinuiteta uspješnih rezultata na prethodnim izborima"

18092 pregleda 2988 reakcija 211 komentar(a)
Ilustracija, Foto: SDP
Ilustracija, Foto: SDP

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Herceg Novi donio je odluku da ne učestvuje na lokalnim izborima u tom gradu zakazanim za 9. maj.

Kao razlog su naveli "sveukupnu epidemiološku situaciju u državi i opštini", i da su procijenili "da bi rizik po zdravlje naših sugrađana izborne aktivnosti značajno povećale".

"Iskustva vezana za zdravstvenu situaciju u Nikšiću, nakon upravo završenih izbora, to jasno potvrđuju. Mada se stiče utisak da broj zaraženih, u ovom momentu opada, broj teško oboljelih i umrlih naših građana svakim danom je sve veći. Najodgovorniji u našoj državi, trebali bi odgovornije i ozbiljnije da reaguju jer je valjda konačno svakom jasno, da je ovo pravi rat sa jednim opakim neprijateljem sa posljedicama koje još niko ni ne naslućuje", saopšteno je iz SDP Herceg Novi, a prenosi Radio Jadran.

Navode i da je bilo optimalno i korisno rješenje, da se izbori odlože za jesen, kada će biti održani lokalni izbori u još četiri opštine u Crnoj Gori.

"Iz neformalnih kontakata, stekli smo utisak da ostale partije nijesu dovoljno zainteresovane za odlaganje izbora. Ovu odluku nijesmo lako donijeli, posebno zbog kontinuiteta uspješnih rezultata na prethodnim izborima. Presudno za njeno donošenje je bila podrška naših članova i simpatizera, kojima je svoje i zdravlje svojih sugrađana važnije od glasova", navodi se između ostalog u saopštenju OO SDP Herceg Novi.

Preporučujemo za Vas