Bošković: Od obećanja Krivokapića i pojedinih lidera iz većine da će ukinuti sankcije Rusiji ostala nemušta opravdanja

Bošković je rekao da nije Radulović kriv što “još jednom djeluje kao loš komičar”

13853 pregleda 148 reakcija 22 komentar(a)
Bošković, Foto: Boris Pejović
Bošković, Foto: Boris Pejović

Od obećanja premijera Zdravka Krivokapića i pojedinih političkih lidera vladajuće većine da će ukinuti sankcije Ruskoj Federaciji, ostala su nemušta opravdanja ruskim medijima, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović rekao je, u intervjuu za Russia today, da su restriktivne mjere prema Rusiji proevropske, ali nijesu antiruske.

Bošković je rekao da je od svih izgovora, koji polako postaju ključni metod funkcionisanja Vlade, ovaj jedan od dosad antologijskih.

“Neiskusni, nestručni i nesviknuti na moderne političke tokove, amateri iz “ekspertske” Vlade ovim su još jednom is-kompromitovali sami sebe - kao i uvijek, onako kako ih ni najveći oponenti ne bi mogli iskompromitovati”, naveo je on.

Bošković je rekao da nije Radulović kriv što “još jednom djeluje kao loš komičar”.

„U to ga je uvalilo još jedno od neispunjenih gromoglasnih obećanja njegovog premijera da će sankcije Rusiji biti ukinute - valjda dato ishitreno, u želji da se dodvori centrima moći koji su ga i doveli na vlast”, dodao je Bošković.

On je kazao da su od Krivokapićevih obećanja, i “riješenosti” pojedinih političkih lidera vladajuće većine, koji su donedavno neprestano ponavljali da će ukinuti sankcije Ruskoj Federaciji, ostala nemušta opravdanja ruskim medijima.

Time je, dodaje Bošković, još jednom potvrđena i dalekovidost i ispravnost odluke Vlade koju je predvodila DPS.

Bonus video: