u mjestu bogetiće

I za ponedjeljak najavljena blokada puta Nikšić-Podgorica

Oni su najavili da će blokada najvjerovatnije trajati od 16 do 20 časova, za razliku od prethodnih dana kada je trajala od 12 do 16 časova

7908 pregleda 28 reakcija 29 komentar(a)
Sa jedne od ranijih blokada puta u mjestu Bogetiće, Foto: Privatna arhiva
Sa jedne od ranijih blokada puta u mjestu Bogetiće, Foto: Privatna arhiva

I sjutra (ponedjeljak 12. april) biće blokiran magistralni put Nikšić-Podgorica, u mjestu Bogetiće.

Kako su najavili građani koji su prethodnih dana organizovali blokadu, okupljanje auto kolone je u 15.30 časova na parkingu Željezare u Nikšiću, odakle se ide na Bogetiće gdje će biti, organizovan skup.

Oni su najavili da će blokada najvjerovatnije trajati od 16 do 20 časova, za razliku od prethodnih dana kada je trajala od 12 do 16 časova.

Grupa građana već četiri dana blokira magistralni put Podgorica - Nikšić, u mjestu Bogetiće.

"Inicijalni odbor slobodnih građana" ranije je najavio radikalizaciju protesta ukoliko Vlada ne ispuni njihova tri zahtjeva.

U nepotpisanom dopisu "inicijativnog odbora slobodnih građana Crne Gore" ranije su naveli da se blokade sprovode "zbog perfidnih namjera Vlade Crne Gore, kojima kroz izmjene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije, nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak".

Uz zahtjev koji se odnosi na odluku o kriterijumima za sticanje državljanstva, traže i da se procesuira vozač službenog vozila PG-CG301 i da se "saopšti ko je bio u vozilu zatamnjenih tablica, tačnije koju štićenu ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio".

Tražili su i da se predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić "javno izvini građanima Crne Gore kojima je prijetio".

"Ukoliko se naši zahtjevi ne ispune do 12. aprila, naš opravdani građanski protest ćemo radikalizovati. Pozivamo sve naše prijatelje u ostalim gradovima Crne Gore da prihvate ove naše zahtjeve i urade isto u svojim gradovima. Pozivamo članove svih suverenističkih partija da izađu iz svojih kabineta i sa sastanaka i da se pridruže svom narodu na ulici. Ovo je građanska borba za državu Crnu Goru i od nje nikada nećemo odustati. Upućujemo izvinjenje svima koji čekaju u kolonama i molimo za razumijevanje jer je ovo jedini način na koji smo mogli da iskažemo građanski protest, za ovako teške i opasne odluke po državu Crnu Goru", naveli su u nepotpisanom dopisu.

Preporučujemo za Vas