Abazović: Protiv izmjene i dopune Zakona o tužilaštvu najbučniji oni kojih se tiče nesmetan rad Tužilaštva

"Bez izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu nema ni napretka u poglavljima 23 i 24"

14024 pregleda 5 komentar(a)
Abazović i Presker, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Abazović i Presker, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Bez izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu nema napretka u poglavljima 23 i 24.

To je na sastanku sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori, Gregerom Preskerom, kazao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je u razgovoru sa Preskerom konstatovao "decenijsku zarobljenost Tužilaštva".

"Potpredsjednik je naglasio da su prethodnih dana protiv pomenutih izmjena i dopuna najbučniji oni kojih se direktno i indirektno tiče nesmetan rad Tužilaštva i beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori. Potpredsjednik Abazović je naznačio da pomenute izmjene i dopune za Crnu Goru imaju veliki značaj, konstatujući da su napredovanje u poglavljima 23 i 24 ključ progresa na evropskom putu Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Presker je, kako se dodaje, naveo da Slovenija ostaje posvećena razvoju odnosa dvije zemlje na svim nivoima i naglasio da će Crna Gora od Slovenije "uvijek imati otvorenu i konkretnu podršku na putu ka Evropskoj uniji".

Iz Vlade je saopšteno da je Abazović sa Preskerom i kapetanom Borisom Geršakom razgovarao i o izazovima koje imaju Crna Gora i Slovenija kao članice NATO saveza, važnosti njegovanja doprosusjedske saradnje na Zapadnom Balkanu, unaprjeđenju bilateralne saradnje dvije zemlje i globalnim izazovima u kontekstu pandemije virusa COVID-19.

Bonus video: