Šef kabineta Predsjednika: Ako bismo koristili rezon poslanice EP, onda je i ona korumpirana

Radović je kazao da su optužbe na adresu predsjednika iz arsenala beogradskih tabloida i "ovdašnjih političara u pokušaju", čiji je rječnik preuzela

31742 pregleda 180 reakcija 75 komentar(a)
Radović, Foto: mep.gov.me
Radović, Foto: mep.gov.me

Evropska poslanica Viola fon Kramon neodgovornim izjavama, u kojima koristi balkansku retoriku, diskredituje ne samo sebe, već i Evropski parlament, poručio je šef Kabineta Predsjednika Crne Gore Miodrag Radović.

Njene neodgovorne optužbe, kako je kazao, na adresu predsjednika Mila Đukanovića, šefa države koja je kandidat za članstvo u EU, iz arsenala su beogradskih tabloida i "ovdašnjih političara u pokušaju", čiji je rječnik preuzela.

"Ako bi analogno rezonovali, onda se može reći da nema racionalnog objašnjenja za takvu izjavu Viole von Kramon, osim da je dobro korumpirana", naveo je Radović na Tviteru.

Viola fon Kramon, izvjestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo, ranije je ocijenila da ne bi strateški bilo pametno da Evropska unija ne pomogne Podgorici u otplati kredita koju je Crna Gora preuzela od kineskih banaka.

Fon Kramon je putem svog Tviter naloga pozvala institucije EU da još jednom razmisli o tom pitanju jer postoji rizik od, kako navodi, ponavljanja scenarija kada je u ime dugova Kina preuzela luku Pirej nakon što EU nije pomogla Grčkoj.

Fon Kramon je kazala kako smatra da EU treba pronaći načine kako pomoći novoj crnogorskoj Vladi koja mora da riješi finansijske dugove koje je preuzela prethodna vlast, jer su, kako je naglasila, "korumpirani lideri, kao što je Milo Đukanović", državu eksploatisali godinama.

Bonus video: