saslušanje tražila i dps

Odbor za bezbjednost danas o inicijativi za kontrolno saslušanje Sekulovića

Inicijativu za saslušanje podnio je predsjednik Odbora Milan Knežević zbog, kako je naveo, prebijanja pripadnika Vojske Crne Gore Raja Čanjaka tokom blokade puta u Bogetićima

3553 pregleda 1 komentar(a)
Sa jedne od prethodnih sjednica Odbora, Foto: Biljana Matijašević
Sa jedne od prethodnih sjednica Odbora, Foto: Biljana Matijašević

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu odlučiće danas o inicijativi za kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića u vezi sa dešavanjima tokom blokade magistralnog puta Nikšić – Podgorica, koja se dogodila 8. aprila.

Inicijativu za saslušanje podnio je predsjednik Odbora Milan Knežević zbog, kako je naveo, prebijanja pripadnika Vojske Crne Gore Raja Čanjaka tokom blokade puta u Bogetićima.

Saslušanje Sekulovića tražila je i Demokratska partija socijalista (DPS) kako bi se prikupile informacije i utvrdila odgovornost za incident koji se 8. aprila dogodio na putu Nikšić – Podgorica.

Poslanik DPS-a Predrag Bošković rekao je da je skandalozno ponašanje službenika Ministarstva unutrašnjih poslova tokom blokade puta, "prilikom čijeg postupanja su samo sticajem srećnih okolnosti izbjegnute ljudske žrtve".

Sekulović je ranije kazao da će se sa zadovoljstvom odazvati na poziv za saslušanje jer mu je, između ostalog, to zakonska obaveza.

Preporučujemo za Vas