Šehović: Vlada sedmi put mijenja Uredbu kojom uprave spaja u jednu

"Toliko o “najboljem budžetu” u istoriji! I viziji naših “eksperata”. Još kažu da će tako omogućiti lakšu i efikasniju naplatu poreza i akciza", rekao je Šehović

4145 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Šehović, Foto: Savo Prelević
Šehović, Foto: Savo Prelević

Vlada je prije samo 15 dana predložila budžet za ovu godinu koji Upravu prihoda i Upravu carina prepoznaje kao posebne potrošačke jedinice. A juče, sedmi put od početka mandata, mijenja Uredbu kojom pomenute uprave spaja u jednu, rekao je poslanik u Socijaldemokrata u Skupštini Crne Gore Damir Šehović.

Vlada Crne Gore je na juče održanoj sjednici odlučila da Upravu carine Crne Gore pripoji Upravi prihoda u koju je već integrisana Uprava za igre na sreću.

"Toliko o “najboljem budžetu” u istoriji! I viziji naših “eksperata”. Još kažu da će tako omogućiti lakšu i efikasniju naplatu poreza i akciza. Što očigledno prije 15 dana, kada su predlagali budžet, nijesu znali, pa će morati amandmanski da djeluju na sopstveni predlog", rekao je Šehović.

Pitao je da li Vlada mora "baš svaki dan da se blamira".

"Da li je riječ o neznanju i neiskustvu, ili o svjesnoj namjeri da se uruši sistem, ostavljamo građanima da zaključe", poručio je Šehović.

Povezani članci

15. April 2021.

Spojene Uprava prihoda i Uprava carina

Bonus video: