Demokrate HN: Vlast realizovala 85 odsto projekata, DPS ne može tu priču prodavati Novljanima

"Hercegnovski DPS vjerovatno njeguje zabludu da kao opozicija mora po difoltu da optužuje vlast da nije ispunila ništa od onog što je obećala, nezavisno od onog što je činjenično stanje", piše u reagovanju

5496 pregleda 18 komentar(a)
Demokrate Herceg Novi, Foto: Demokrate
Demokrate Herceg Novi, Foto: Demokrate

Hercegnovski odbor Demokrata reagovao je na navode odbora Demokratske partije socijalista (DPS) iz ove opštine i poručio da kad je neka partija ekstremno desničarska, za očekivati je da i ekstremno laže o Demokratama, taman kao i njen brat blizanac sa druge strane iste ideolosko-desničarske medalje, čiji je jedini zajednički cilj rušenje vlasti.

Iz DPS-a su ranije danas kazali da aktuelna vlast nije ispunila nijedno predizborno obećanje, te da gradu treba odgovorna vlast i velike promjene.

"Ne znamo o čemu se radi, da li je riječ o neznanju ili odsustvu umijeća da se ponašaju kao opoziciona partija, bilo kako bilo, oni su iznijeli kompletnu neistinu da aktuelna vlast u Herceg Novom nije ispunila nijedno predizborno obećanje. Hercegnovski DPS vjerovatno njeguje zabludu da kao opozicija mora po difoltu da optužuje vlast da nije ispunila ništa od onog što je obećala, nezavisno od onog što je činjenično stanje", piše u reagovanju.

Ističu da se postavlja pitanje kome se, ustvari, obraća hercegnovski DPS i dodaju da je u ovom gradu realizovano preko 85 odsto planiranih projekata.

"Novljanima sigurno ne jer njima takvu priču ne mogu prodavati. A ako im je cilj da prevare nekog izvan Herceg Novog, postavlja se pitanje zašto to rade Stanovnici Herceg Novog znaju da je u njihovom gradu realizovano preko 85 odsto planiranih projekata. Kuću Iva Andrića koju DPS nije uspio da osposobi za korišćenje za cijelo vrijeme svoga postojanja, nama je bilo dovoljno svega pola mandata. Slično je i sa Njegoševom školom i sa objektom Gradske muzike i sa saniranim domovima kulture i sa saobraćajnicama u svim mjesnim zajednicama i sa sportskim igralištima i sa igralištima za djecu i sa parking garažom i sa tunelom Lalovina koji je dijelio sudbinu Kuće Iva Andrića – bio zapušten sve to vrijeme. Isto je i sa mostovima i sa avanturističkim parkovima i sa svim ostalim projektima koje građani Herceg Novog sada mogu da vide bukvalno svuda gdje pogledaju", tvrde iz DPS.

Poručuju DPS-u da ne pokušavaju da prevare građane Herceg Novog jer im to ne može poći za rukom.

"Imali ste dovoljno šansi da primaknete Herceg Novi Evropi, niste uspjeli i više vam niko od Novljana ne vjeruje", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: