"Svakodnevnim crtanjem meta mogu proizvesti ozbiljne posljedice"

Cetinjska URA: Napad na imovinu Lekića anticivilizacijski, branićemo njegovo pravo na slobodu mišljenja i govora

"Taj čin produkt je svakodnevnog sajber linča koji se sprovodi od strane pojedinih predstavnika tri politička subjekta koji, ohrabreni podrškom pojedinih predstavnika nezvaničnih centara moći, konstantno šire mržnju prema političkim neistomišljenicima", ocjenjuju iz URE

12769 pregleda 26 reakcija 25 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Napad na imovinu profesora Petra Lekića i uznemiravanje njegove porodice posljedica je višemjesečnog podizanja tenzija, huškanja i crtanja meta svim pojedincima i političkim grupacijama na Cetinju koje se ne poistovjećuju sa politikom bivšeg režima oličenog u tridesetogodišnjoj vladavini Mila Đukanovića. 

To je saopšteno cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA povodom vandalskog čina napada na imovinu i uništavanja automobila profesora Petra Lekića u Prijestonici Crne Gore.

"Taj anticivilizacijski, antidemokratski i anticetinjski čin produkt je svakodnevnog sajber linča koji se sprovodi od strane pojedinih predstavnika tri politička subjekta koji, ohrabreni podrškom pojedinih predstavnika nezvaničnih centara moći, konstantno šire mržnju prema političkim neistomišljenicima. Licemjeran je i kukavički čin ovako zlodjelo potpisati časnim imenom LSCG, zloupotrebljavajući nekadašnju političku partiju koja je predstavljala sve sem ono na šta je kvazipatriote svode", navode iz cetinjske URE.

Iz tog odbora pozvali su nadležne državne organe da, što je prije moguće, riješe slučaj.

"Pozivamo nadležne državne organe da otkriju počinioce i nadamo se da će ovaj nemili događaj pojedinim političkim predstavnicima u Prijestonici biti nauk da svakodnevnim crtanjem meta mogu proizvesti ozbiljne posljedice po svoje sugrađane koji drugačije politički misle", poručuju iz URE.

Ističu da će, iako propagiraju suprotne stavove od onih koje svojim građanskim aktivizmom promoviše profesor Lekić, braniti njegovo pravo na slobodu mišljenja i govora.

"Najbolje bi bilo, u ovom slučaju, citirati Voltera, koji je rekao: "Ja se ne slažem ni sa jednom riječju koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da je izgovoriš", zaključuju.

Preporučujemo za Vas