CIVIS: Stanković da se ne pravi mrtav i da kaže šta je preduzeo poslije krivične prijave protiv Mugoše

"Godine prolaze, a vrhovni državni tužilac Ivica Stanković ćuti, iako je o nedjelima bivšeg osionog podgoričkog šerifa, kojeg pamtimo i po nasilničkom ponašanju, imao prilike da se upozna i preko krivičnih prijava vezanih za druge Mugošine afere, koje su poreske obveznike, odnosno Glavni grad i državu Crnu Goru koštale više desetina miliona eura"

25740 pregleda 259 reakcija 55 komentar(a)
Stanković, iza njega Mugoša, Foto: Boris Pejović
Stanković, iza njega Mugoša, Foto: Boris Pejović

Do danas nije poznato šta je Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) preduzelo povodom krivične prijave koju je Savez građana CIVIS i Građanski pokret URA podnijeli 14. novembra 2019. godine protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše zbog sumnje da je, protivpravnim iskorištavanjem službenog položaja, građane Crne Gore oštetio za više od 4,5 miliona eura, nezakonito stopirajući kompaniji KIPS gradnju tržnog centra na Starom Aerodromu, saopšteno ie iz CIVIS.

Oni su dodali da je o krivičnoj prijavi javnost obaviještena istog dana kada je i podnijeta.

"Sada je definitivno jasno da će građane ovaj spor pokrenut davne 2005. godine, uključujući sve troškove, koštati više od pet miliona eura. Godine prolaze, a vrhovni državni tužilac Ivica Stanković ćuti, iako je o nedjelima bivšeg osionog podgoričkog šerifa, kojeg pamtimo i po nasilničkom ponašanju, imao prilike da se upozna i preko krivičnih prijava vezanih za druge Mugošine afere, koje su poreske obveznike, odnosno Glavni grad i državu Crnu Goru koštale više desetina miliona eura. Pitamo Stankovića da li će mirne savjesti otići u penziju koja ga uskoro sleduje po sili zakona, s obzirom na to da cjelokupna javnost zna da su za vrijeme njegovog mandata na slobodi bili i Mugoša i brojni drugi akteri visoke korupcije, koji su pljačkali državu ili joj svojim nedjelima nanijeli štetu koja se mjeri stotinama miliona eura", ističe se u saopštenju CIVIS.

Oni su dodali da pozivaju "Ivicu Stankovića da se više ne pravi mrtav i da makar sada, kada je i šteta po osnovu spora države sa KIPS-om definitivno nastupila, objasni šta je preduzeo poslije krivične prijave podnijete protiv Mugoše 2019. godine, da li je podnijeta optužnica i u kojoj je fazi taj postupak, ako je uopšte pokrenut".

"Stanković je dužan da to kaže građanima Crne Gore i zbog toga što je je ispravnost i pravosnažnost presude "ovjerena" u Strazburu, a na profesionalnu i etičku sramotu domaćeg pravosuđa, zarobljenog od Mugoše i ostalih tajkuna Demokratske partije socijalista (DPS)", zaključuje se u saopštenju CIVIS.

Bonus video: