Dabović: Gradu neophodne promjene, stvorićemo preduslove za otvaranje 1.100 radnih mjesta

"Evropski tim za Herceg Novi želi da napravi jedan evropski i moderan grad za sve Novljane. Evropski tim za Herceg Novi okuplja mlade ljude koji žele da povedu grad putem napretka i razvoja", navela je kandidatkinja za odbornicu Maja Bakrač

8655 pregleda 40 reakcija 40 komentar(a)
Bakrač i Dabović, Foto: Evropski tim za Herceg Novi
Bakrač i Dabović, Foto: Evropski tim za Herceg Novi

Herceg Novom su neophodne promjene, koje će omogućiti brži razvoj jer grad znatno zaostaje u odnosu na sve druge primorske gradove, ocijenjeno je na tribini Evropskog tima za Herceg Novi.

Nosilac liste Evropskog tima za Herceg Novi Predrag Dabović saopštio je da su suština izbornog programa promjene.

"Te promjene moraju biti jake i nabolje. Fokus našeg programa vezan je za turizam, u smislu jačanja turističke infrastrukture i ponude. Fokus su i infrastrukturni projekti koji se odnose na puteve i na vodovodnu infrastrukturu. Fokus je rješavanje velikog problema našeg grada, a to je obezbjeđivanje više parking mjesta", naveo je Dabović.

On je podsjetio da je Herceg Novi prepoznat i u ranijim državama kao grad kulture.

"Imamo dio programa za mlade koji predviđa otvaranje 1.100 radnih mjesta", rekao je Dabović.

Kandidatkinja za odbornicu Maja Bakrač navela je da građani na izborima 9. maja treba da donesu mudru i pametnu odluku.

"Evropski tim za Herceg Novi želi da napravi jedan evropski i moderan grad za sve Novljane. Evropski tim za Herceg Novi okuplja mlade ljude koji žele da povedu grad putem napretka i razvoja", navela je Bakrač.

Prema njenim riječima, Herceg Novi je bio grad umjetnika i stavaralaca, ali i zelenila.

"Međutim, sada konstatujemo da Herceg Novi zaostaje za svim drugim primorskim opštinama u Crnoj Gori. E zato želimo promjene. Promjene koje će da privuku investitore. Promjene koje će da privuku visokoplatežne turiste. Promjene koje će Herceg Novi povesti putem bržeg i boljeg razvoja. Naša vizija je jasna", poručila je Bakrač.

Ona je podsjetila da viziju razvoja Herceg Novog najbolje dokazuje primjer ekskluzivnog turističkog rizorta Portonovi u Kumboru.

"U sklopu tog projekta imamo hotel koji je najluksuzniji u regionu. Kompletan projekat je podigao Crnu Goru na mapi turističke destinacije, a isto tako i približio zemlju evropskim standardima u tom smislu. Želimo da Herceg Novi bude evropski grad", rekla je Bakrač.

Bonus video: