Ponovo politički potresi u Budvi: Došli svi, vrata Carevićevog kabineta zatvorena

I dok su „Vijestima“ potvrdili gotovo u svim partijama da su u dogovoreno vrijeme stigli u zgradu Opštine gdje je u Carevićevom kabinetu bio dogovoren sastanak, i da jedino nije došao predstavnik Nove srpske demokratije u toj partiji je rečeno da koalicioni sastanak nije bio zakazan, već otkazan ranije

76096 pregleda 274 reakcija 65 komentar(a)
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

Sastanak vladajućih političkih partija u Budvi, Demokrata, Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene Prave Crne Gore, Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije, večeras nije održan.

Vrata kabineta gradonačenika Marka Carevića gdje je trebalo da u 18 časova bude održan sastanak, kako je "Vijestima" rečeno, bila su zatvorena.

Na satanaku se jedino nijesu pojavili predstavnici Carevićeve Nove srpske demokratije.

Vruće političke teme, prije svega konačno zaključenje postkoalicionog sporazuma, i dalje funkcionisanje loklane vlasti, predlozi za izbor dva potpredsjdnika Opštine , kao i dalja raspodjela izvršne vlasti, trebale su da se konačno definišu između koaliconih partnera.

I dok su „Vijestima“ potvrdili gotovo u svim partijama da su u dogovoreno vrijeme stigli u zgradu Opštine gdje je u Carevićevom kabinetu bio dogovoren sastanak, i da jedino nije došao predstavnik Nove srpske demokratije u toj partiji je rečeno da koalicioni sastanak nije bio zakazan, već otkazan ranije.

Ovim je ponovo produbljeno nepovjerenje između na jednoj strani Demokrata i predstavnice trećeg bloka – PzP , Prave Crne Gore i SNP, na jednoj i na drugoj strani NSD i DNP.

Koalicija "Za budućnost Budve", koju je predvodio Carević na lokalnim izborima okupljala je pet partija - NSD, DNP, PZP, SNP i Prvu Crnu Goru.

Iako je nadmoćno porazila DPS i osvojila 14 mandata, par mjeseci nakon izbora unutar Carevićeve koalicije praktično je došlo do podjele - tri partije PzP, SNP i Prava Crna Gora bile su nezadovoljne dinamikom pregovora koje je Carevićeva strana vodila sa Demokratama oko sklapanja postkoalicionog sporazuma, jer punih pola godine od izbora nije bila formirana izvršna vlast.

Nakon što su se prije mjesec i po tenzije smirile i konačno dogovorili sve tri strane, ipak, i dalje je ostalo nezadovoljstvo pojedinih partija načinom na koji se upravlja gradom i nespremnošću da se do kraja izvrše sve raspodjele funkcija unutar administracije.

Večerašnje neodržavanje sastanka praktično je ponovo doveo do podizanja tenzija. Sastanak koalicije održan je u petak i njemu je prisustvovao Carević, a mogle su se čuti kritike zbog cijele situacije.

Tada je dogovoren večerašnji sastanak na kome bi se finiširale odluke.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, najviše trvenja postoji oko mjesta potpredsjednika odnosno neslaganja unutar Carevećive koalicije i trećeg bloka kome treba da pripadne.

Jedno potpredsjedničko mjesto pripada Demokratama, ali na drugom insistiraju predstavnici trećeg bloka.

Bonus video: